Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du slutför din beställning till närmaste butik eller för hemleverans.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Populära sökningar
rosévinchampagneBlack StallionRiesling
Populära produkter
Gemtree Wines

Vinhuset Gemtree Wines

För Melissa och Mike Brown på Gemtree Wines handlar vinodlingen i McLaren Vale om att lämna en mer hållbar och friskare jord efter sig till nästa generation.
I samtliga viner hittar du både den storslagna Australiska stilen från ursprunget och den speciella terroiren såväl som den särprägel som ett omsorgsfullt, hållbart och ekologiskt arbete i vingårdarna bidrar till.

Hantverk i vingårdarna
I början på 1980-talet började Paul och Gill Buttery att odla vin ekologiskt i vinregionen McLaren Vale i Australien under namnet Gemtree Wines. Idag är det sonen Andrew som är ansvarig för familjeföretaget och dottern Melissa Brown som sköter de biodynamiska vingårdarna tillsammans med sin man Mike Brown som är vinmakaren.

För Gemtree handlar vinodlingen i McLaren Vale om att lämna en mer hållbar och friskare jord efter sig till nästa generation. Det är inte så vanligt i Australien, ett land som annars domineras av ett fåtal riktigt stora vinproducenter. Idag är Gemtree en imponerande äga med 130 hektar vinodlingar – alla ekologiskt certifierade.

Som väntat med ekologisk odling så har vinerna friskhet och ännu tydligare karaktär från sitt ursprung. De röda vinerna är mycket fruktiga, fylliga och mer rena med en balanserad karaktär av ekfat i bakgrunden samtidigt som de håller en låg sockerhalt.

Utvalda viner från Gemtree Wines
Biodynamisk
Ekologisk
Gemtree WinesGemtree Organic Shiraz
119 Sek
Biodynamisk
Ekologisk
Gemtree WinesBloodstone Shiraz
119 Sek
Hållbar
Vegansk
Gemtree WinesErnest Allan Shiraz
299 Sek
Biodynamisk
Ekologisk
Gemtree WinesThe Phantom Red Blend
299 Sek
Utvalda viner från Gemtree Wines

Server Render

Certifierade odlingar
Gemtree Wines är både ekologiskt och biodynamiskt certifierade och har sedan flera decennier arbetat hållbart och miljövänligt i vingården. Ogräset mellan vinrankorna betas naturligt av får som går fritt bland vinrankorna. Det naturligt koncentrerade gödningsmedel som används får man bland annat genom att gräva ner kohorn för att få rätt PH-värde till gödningen. Vattnet som används är återvunnet och genom solceller på taket produceras en stor del av den egna energiförbrukningen.

Gemtree tar ett stort ansvar för marken som brukas och gör allt för att lämna den vidare till nästa generation i ännu bättre skick än när Mike och Melissa själva fick tillgång till att börja odla vin på vingårdarna i McLaren Vale.

Aussie-Shiraz
Druvorna som odlas är i huvudsak Shiraz och Cabernet Sauvignon. Men i vingårdarna hos Gemtree finns också Chardonnay, Verdelho, Savagnin, Merlot, Zinfandel, Tempranillo, Petit Verdot och Sangiovese. Genom den ekologiska odlingen har vinerna en friskhet och ännu tydligare karaktär från sitt ursprung. De röda vinerna är mycket fruktiga, fylliga och mer rena med en balanserad karaktär av ekfat i bakgrunden samtidigt som de håller en låg sockerhalt.

I samtliga viner hittar du både den storslagna Australiska stilen från ursprunget som du söker i en Aussie-Shiraz och samtidigt den speciella terroiren såväl som den särprägel som ett omsorgsfullt, hållbart och ekologiskt arbete i vingårdarna bidrar till.