Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Druvporträtt

Alvarinho/Albariño

Alvarinho ger uppskattade vita viner och är en grön druva från Portugal som i Spanien går under namnet Albariño. Det är en gammal druvsort från den Iberiska halvön med unikt hög kvalitet och som används till att producera vita viner. Druvan är aromatisk och fruktig med toner av citrus, jasmin och passionsfrukt.

Grön druva från Portugal

Alvarinho odlas främst i nordligaste delen av Portugal och på andra sidan gränsen Galicien i Spanien men den börjar även spridas söderut till regionerna Setúbal och Lisboa i Portugal.

Alvarinho är speciellt känd för vita viner på en enskild druva som produceras i Vinho Verde-regionen och där särskilt i de två distrikten Monção och Melgaco. Här ligger odlingarna bakom de massiva bergskedjorna som skyddar mot havet och ger de förutsättningar som är nödvändiga för den bästa mognaden av druvorna. Bergen bidrar till att det skapas regn, detta reglerar även temperaturen och bidrar till de soltimmar som är nödvändiga för bästa mognad av druvorna och som ger Alvarinho dess alldeles speciella karaktär.

Utvalda viner på Alvarinho

Server Render

Alvarinhos karaktär

Både Alvarinho och Albariño ger klassiskt vita viner som är aromatiska och fruktiga med toner av citrus, jasmin och passionsfrukt och påtaglig syra och krispighet. Allt är väl integrerat och kännetecknar druvans karaktär som ofta har en fin struktur och en inte alltför hög alkoholhalt. Förutom endruvsvin kan druvan ingå i blends tillsammans med den Portugisiska druvan Loureiro. Till dessa blends tillför Alvarinho en blommighet och fruktighet med inslag av lime, mynta, kaprifol, persikor, grape och gröna äpplen.

Odlas främst i Portugal och Spanien.
Kända regioner är Vinho Verde, Galicien.

Upptäck recept till alvarinho

Server Render