Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Ferrari

Ferrari

I Italiens nordligaste del och med Alperna som närmaste granne har vinhuset Ferrari sitt säte. Här i staden Trento har Ferrari producerat mousserande viner på druvan Chardonnay i över ett sekel och de är internationellt hyllade för Italienska mousserande viner i världsklass.

Ferrari har åter utsetts till "Sparkling Wine Producer of the Year 2023" vid The Champagne & Sparkling Wines World Championship. Det är 6:e tillfället som vinhuset får denna fina och prestigefyllda utmärkelse.

Utvalt från Ferrari

Server Render

Hantverk, historia & tradition

Vinhuset Ferrari grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i Champagne. Giulio bestämde sig för att ta med sig kunskapen hem till regionen Trentino och tillverka något precis lika bra. Genom vinifiering och produktion som är exakt densamma som i Champagne (Champagnemetoden, här kallad Traditionella metoden), med en andra jäsning i flaska, gör vinhuset mousserande viner av högsta kvalitet under benämningen Trento DOC.

Ekologiska och hållbara odlingar

Ferrari har odlat hållbart och ekologiskt sedan 2017. Inga kemiska ogräsmedel eller bekämpningsmedel är tillåtna, utan allt vingårdsarbete sker med naturliga ämnen och tillvägagångssätt. Det innebär att flera av vinhusets mousserande viner är hållbart eller ekologiskt certifierade.

Trentino består av berg och kuperade områden som är särskilt lämpade för produktion av mousserande viner. Det svala klimatet tillför stor elegans och komplexitet genom växlingarna mellan varma dagar och svala nätter som ger druvorna den ökade koncentrationen smed utvecklade smaker och dofter. I huvudsak odlas av de klassiska champagnedruvorna; Chardonnay och Pinot Noir.

Samtliga viner från Ferrari
Ekologisk
Hållbar
FerrariFerrari Brut Organic
Italy
189 Sek
Hållbar
FerrariFerrari Brut
Italy
139 Sek
Ekologisk
Hållbar
FerrariFerrari Brut
Italy
439 Sek
Hållbar
Ekologisk
FerrariFerrari Rosé
Italy
289 Sek
Ekologisk
Hållbar
FerrariGiulio Ferrari Rosé
Italy
1999 Sek
Ekologisk
Hållbar
FerrariGiulio Ferrari Riserva del Fondatore
Italy
1650 Sek
Ekologisk
Hållbar
FerrariFerrari Perlé
Italy
299 Sek
Ekologisk
Hållbar
FerrariFerrari Riserva Lunelli
Italy
769 Sek
Nyhet
Hållbar
FerrariFerrari Limited Edition F1 Miami
Italy
349 Sek
Samtliga viner från Ferrari

Server Render

Tradition i tredje generationen

Vinhuset drivs numera av tredje generationen genom familjen Lunelli. Det är syskonen Alessandro Lunelli och Camilla Lunelli som tillsammans med kusinerna Matteo Lunelli och Marcello Lunelli som idag förvaltar Ferrari Trento och sina egendomar med stor respekt för klimatet. Detta märks inte minst genom flertalet kvalitetsutmärkelser som familjen tagit emot för sina mousserande viner under de senaste åren. Bland dessa “Italy´s strongest brand”, som man erhöll i juni 2020.

Guide Michelin och Formula 1®

Ferrari Trento är även partner till den nordiska upplagan av Guide Michelin. Under flera år har de arbetat och stöttat initiativ och evenemang som belyser hur gästfrihet är en verklig konst. Nu sätter de strålkastaren extra mycket på detta genom det instiftade priset “Guide Michelin, Welcome and Service Award”.

Även Formula 1® har utsett Ferrari Trento till sin dryckespartner, både för deras mousserande viner och som ett erkännande för företagets långa och respekterade historia. I likhet med Formula 1® är den italienska familjeägda vingården baserad i Trentino, i de italienska Alperna. Med den gemensamma symbolen för "Italian Art of Living" som delas ut vid internationella evenemang kommer vinnare under tre år framöver att skåla och hyllas på podier med Ferrari Trentodoc i Jeroboam-flaska.

Artiklar & vinspiration

Server Render