Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Soalheiro

Quinta de Soalheiro

Vinhuset Quinta de Soalheiro är pionjär när det gäller att producera vita viner på druvan Alvarinho. Deras vita viner har kommit att bli ett internationellt riktmärke för kvalitet och karaktär av druvan. Vinhuset och odlingarna i Melgaço, beläget i Portugals nordligaste punkt är skyddat av bergskedjor vilket ger de förutsättningar som är nödvändiga för bästa mognaden av druvorna. Bergen skapar regn, reglerar temperaturen och ger de soltimmar som är nödvändiga för bästa mognad av druvorna och som ger Alvarinho dess speciella karaktär.

Aktuella viner från Soalheiro
Hållbar
Vegansk
SoalheiroSoalheiro Alvarinho
Portugal
145 Sek
Hållbar
Vegansk
SoalheiroSoalheiro Granit
Portugal
169 Sek
Hållbar
Vegansk
SoalheiroSoalherio ALLO
Portugal
119 Sek
Nyhet
Hållbar
SoalheiroSoalheiro Alvarinho Brut
Portugal
199 Sek
Nyhet
Hållbar
SoalheiroSoalheiro Mineral Rosé
Portugal
159 Sek
Nyhet
Hållbar
SoalheiroSoalheiro Pet Nat
Portugal
189 Sek
Hållbar
Vegansk
SoalheiroSoalheiro Primeiras Vinhas
Portugal
219 Sek
Hållbar
Vegansk
SoalheiroSoalheiro Terramatter
Portugal
219 Sek
Aktuella viner från Soalheiro

Server Render

Hantverk och tradition

En passion för vinframställning bidrog till att João António Cerdeira, med stöd av sin far, António Esteves Ferreira, planterade den första vinstocken Alvarinho i regionen år 1974. Vinhuset fick namnet Quinta di Soalheiro och startade 1982 som ett av de första vinhusen i Vinho Verdes nordligaste underregion Monção e Melgaço.

Druvorna som används i Soalheiros prisbelönta vita viner kommer från flera små vingårdar. Samtliga stockar är planterade i granitjord belägna på sluttningar med 100 – 400 meters fallhöjd i det mycket speciella mikroklimatet i Melgaço. Namnet Soalheiro, kommer från den optimala solexponeringen av vingårdarna och betyder – ”en solig plats”

Idag drivs vingården av visionären Luís Cerdira, som är andra generationen i familjen. Luís som driver vineriet tillsammans med sin mamma och syster experimenterar gärna och gör viner i olika stilar från traditionell Alvarinho till ekfatslagrade, mousserande, rosé och naturviner.

Hållbarhet

Engagemanget för hållbarhet är djup rotat hos Soalheiro. Att vårda och bruka jorden så att vinrankorna alltid ger de bästa druvorna är en del av grundfundamentet för hela verksamheten och har alltid varit centralt i arbetet på vinhuset och i odlingarna genom generationer.

Sedan 2006 är samtliga vingårdar och vinhuset helt ekologiskt certifierat, vilket kan ses som ytterligare ett bevis på det målmedvetna arbetet. Nu har Soalheiro tagit miljöengagemanget ytterligare en nivå genom fler hållbara och klimatsmarta initiativ:

  • Smarta kartonger som förbrukar 39% mindre kartong i varje förpackning har tagits fram, vilket även minskar klimatavtrycket vid transporter.

  • Klimatsmart lättviktsflaska kommer under våren 2020. Den nya flaskan använder 19% mindre glas och sparar därmed 56 ton glas varje år. Den lättare flaskan bidrar även till lägre klimatutsläppet vid transporter.

  • Smart grönt tak på vineriet sparar 26% energi per år och smälter samtidigt in naturligt i landskapet.

  • Biologisk mångfald i vingårdarna har alltid eftersträvats och idag hittar man 19 olika fågelarter och en mängd naturliga växter och örter i vingårdarna. Ett nytt projekt är att framställa örtte från odlingarna.

  • Stort integrations- och socialt ansvar tas genom att stötta mindre odlare i regionen och bidra med kunskap och kompetens för vingårdsarbetet, samt att man regelbundet bjuder in ungdomar med funktionshinder till olika uppdrag på vinhuset och i vingårdarna.

Mer vinspiration

Server Render