Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Châteauneuf du Pape Rouge
689 Sek
Hållbar
Våra viner / Rött vin / Châteauneuf du Pape Rouge

Châteauneuf du Pape Rouge

France
Rött vin från Frankrike, Rhône, Châteauneuf-du-Pape • 1500 ml • Art.nr. 281106 • Alkoholhalt 14.5%
689 SekInk. moms
Passar till
Nöt
Lamm
Vilt
DruvorGrenache, Syrah, Cinsault, Counoise, Mourvedre
Årgång2021
SortimentFast sortiment
Producent
Château Mont-Redon
Art.nr.
281106
Druvor
Grenache, Syrah, Cinsault, Counoise, Mourvedre
Land
Frankrike
Region
Rhône, Châteauneuf-du-Pape
Årgång
2021
Alkoholhalt
14.5%
Karaktär

Ett elegant och komplext vin med begynnande mognad och toner som katrinplommon, kryddor, björnbär, lakrits och rostade fat.

Om vinet

Druvorna skördas för hand, avstjälkas och därefter krossas de. Vinet genomgår en lång jäsning 3-4 veckor. När den malolaktiska jäsningen är över, överförs 50 procent av vinet till små burgundiska ekfat. Där får vinet vila i 10-14 månader. Därefter blandas vinet och buteljeras. Efter buteljering lagras flaskorna i 6 månader i källaren innan vinet är färdigt för försäljning.
Kuriosa: Årgång 2010 serverades vid Nobelbanketten i stadshuset 2015.

Passar till

Servera till vilt, örtkryddad lammstek, stekt nötkött eller en kraftigare fiskrätt med rödvinssky. Passar även bra när smakrikt och vegetariskt står på menyn.

Château Mont-Redon

Producenten
Château Mont-Redon drivs idag av den fjärde generationen i familjen med Pierre Fabre som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla den renhet i druvornas fruktiga smak och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt som han vägrar följa modesvängningar använder han sig av ultramodern teknologi för att göra sitt vin så bra som möjligt.

Hållbarhet
Château Mont-Redon arbetar medvetet med hållbarhet i hela produktionskedjan. De är HVE-certifierade med målsättningen att minska jordbrukets miljöpåverkan och istället bidra positivt till den biologiska mångfalden. Detta sker bland annat med nya odlingsmetoder för att helt undvika bekämpningsmedel.

Karaktär

Ett elegant och komplext vin med begynnande mognad och toner som katrinplommon, kryddor, björnbär, lakrits och rostade fat.

Om vinet

Druvorna skördas för hand, avstjälkas och därefter krossas de. Vinet genomgår en lång jäsning 3-4 veckor. När den malolaktiska jäsningen är över, överförs 50 procent av vinet till små burgundiska ekfat. Där får vinet vila i 10-14 månader. Därefter blandas vinet och buteljeras. Efter buteljering lagras flaskorna i 6 månader i källaren innan vinet är färdigt för försäljning.
Kuriosa: Årgång 2010 serverades vid Nobelbanketten i stadshuset 2015.

Passar till

Servera till vilt, örtkryddad lammstek, stekt nötkött eller en kraftigare fiskrätt med rödvinssky. Passar även bra när smakrikt och vegetariskt står på menyn.

Nöt
Lamm
Vilt
Grillat

Server Render

Château Mont-Redon

2000 år av passion och vinmakning i hjärtat av Chateauneuf-du-Pape.

Château Mont-Redon

Producenten
Château Mont-Redon drivs idag av den fjärde generationen i familjen med Pierre Fabre som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla den renhet i druvornas fruktiga smak och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt som han vägrar följa modesvängningar använder han sig av ultramodern teknologi för att göra sitt vin så bra som möjligt.

Hållbarhet
Château Mont-Redon arbetar medvetet med hållbarhet i hela produktionskedjan. De är HVE-certifierade med målsättningen att minska jordbrukets miljöpåverkan och istället bidra positivt till den biologiska mångfalden. Detta sker bland annat med nya odlingsmetoder för att helt undvika bekämpningsmedel.