Fin och tydlig doft med inslag av svarta och röda bär, plommon, kryddor och lite kaffe. Stor, balanserad, frisk och elegant smak med bra längd och en tilltalande fruktig eftersmak.
Druvorna kommer från vingården Tenuta Guado al Tasso som är Antinoris projekt i Bolgheri vid Toscanas kust. Familjen Antinoris ägor på 80 hektar speglar området, jordmånen och klimatet väl. Vinet har lagrats 7 månader på ekfat och 4 månader på flaska efter buteljering innan det släpps till försäljning.
Servera till smakrika rätter med influencer från det Italienska köket med nöt, lamm, vegetariskt och parmesanost som bas.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Fin och tydlig doft med inslag av svarta och röda bär, plommon, kryddor och lite kaffe. Stor, balanserad, frisk och elegant smak med bra längd och en tilltalande fruktig eftersmak.
Druvorna kommer från vingården Tenuta Guado al Tasso som är Antinoris projekt i Bolgheri vid Toscanas kust. Familjen Antinoris ägor på 80 hektar speglar området, jordmånen och klimatet väl. Vinet har lagrats 7 månader på ekfat och 4 månader på flaska efter buteljering innan det släpps till försäljning.
Servera till smakrika rätter med influencer från det Italienska köket med nöt, lamm, vegetariskt och parmesanost som bas.
Server Render
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
God vinbärsörtig frukt, fylligt, generöst och kryddigt med värme och balans.