Detta vin visar upp den tydliga karaktären av Long Meadow Ranch i ett svalt år. Smaken präglas av lager på lager av svarta frukter som långsamt utvecklas i glaset. Vinet bjuder också på jordiga och örtiga toner såsom grönpeppar, anis och inslag av skogsbott. Tanninerna är sammetslena, vilket ger en generös volym i munnen och ett långt, nyanserat avslut. Vinet är fortfarande ungdomligt och har stor lagringspotential.
Druvorna till detta vin kommer från Long Meadow Ranch’s Mayacamas Estate, beläget på 400 meters höjd i Napa Valley. Vingården är ekologiskt certifierad och drivs med ett integrerat hållbart jordbruk där vinodling samverkar med bl.a. djurhållning, grönsaksodling och olivproduktion. Årgång 2010 präglades av en sval och sen växtsäsong, vilket innebar att skörden skedde först i mitten av oktober – den senaste i producentens historia.
Vinet är gjort på 100 % Cabernet Sauvignon, jäst och lagrat med 50 % nya franska ekfat, vilket bidrar till struktur och elegans. Den långsamma mognaden i det svala klimatet bevarade druvans naturliga syra och aromatiska komplexitet.
Om producenten
På Long Meadow Ranch arbetar familjen Hall sedan 1989 efter mottot ”Excellence through responsible farming”. Den familjeägda vinproducenten sysselsätter ett helt cirkulärt ekologiskt jordbrukssystem med såväl vin-och olivodling som frukt-och grönsaksodling i både Napa Valley och längre norrut i Anderson Valley. Allt återvinns och mycket av det som produceras på ranchen serveras på deras populära restaurang Farmstead eller säljs på Farmers Markets på helgerna. Vinerna från Long Meadow Ranch är matvänliga, eleganta, balanserade och uttrycker tydligt ursprung från regionen..
Hållbarhet
Varje del av ranchen tar ett stort socialt ansvar och man arbetar med hållbara och ekologiska odlingsmetoder i hela produktionskedjan.
Detta vin visar upp den tydliga karaktären av Long Meadow Ranch i ett svalt år. Smaken präglas av lager på lager av svarta frukter som långsamt utvecklas i glaset. Vinet bjuder också på jordiga och örtiga toner såsom grönpeppar, anis och inslag av skogsbott. Tanninerna är sammetslena, vilket ger en generös volym i munnen och ett långt, nyanserat avslut. Vinet är fortfarande ungdomligt och har stor lagringspotential.
Druvorna till detta vin kommer från Long Meadow Ranch’s Mayacamas Estate, beläget på 400 meters höjd i Napa Valley. Vingården är ekologiskt certifierad och drivs med ett integrerat hållbart jordbruk där vinodling samverkar med bl.a. djurhållning, grönsaksodling och olivproduktion. Årgång 2010 präglades av en sval och sen växtsäsong, vilket innebar att skörden skedde först i mitten av oktober – den senaste i producentens historia.
Vinet är gjort på 100 % Cabernet Sauvignon, jäst och lagrat med 50 % nya franska ekfat, vilket bidrar till struktur och elegans. Den långsamma mognaden i det svala klimatet bevarade druvans naturliga syra och aromatiska komplexitet.
Om producenten
På Long Meadow Ranch arbetar familjen Hall sedan 1989 efter mottot ”Excellence through responsible farming”. Den familjeägda vinproducenten sysselsätter ett helt cirkulärt ekologiskt jordbrukssystem med såväl vin-och olivodling som frukt-och grönsaksodling i både Napa Valley och längre norrut i Anderson Valley. Allt återvinns och mycket av det som produceras på ranchen serveras på deras populära restaurang Farmstead eller säljs på Farmers Markets på helgerna. Vinerna från Long Meadow Ranch är matvänliga, eleganta, balanserade och uttrycker tydligt ursprung från regionen..
Hållbarhet
Varje del av ranchen tar ett stort socialt ansvar och man arbetar med hållbara och ekologiska odlingsmetoder i hela produktionskedjan.