Smakrikt, kryddigt och elegant med inslag av hallon, körsbär, nypon, kanel, kakao och rosor. Fin tanninstruktur och en lång och djup eftersmak där toner av kryddor och katrinplommon kommer fram.
Druvorna skördas för hand i början av oktober. Vinifieringen sker under temperaturkontroll i rostfria ståltankar. Därefter lagras 2/3 av vinet i gamla fat och resterande på mindre franska fat i 20 månader. Varje årgång har sin unika mix av gamla/nya fat och franska/amerikanska fat som har ersatt de stora gamla ekfaten som tidigare givit vinhuset dess unika karaktär. Vinmakare Danilo Drocco.
Servera till grillat lamm eller nötkött, vegetariska rätter med mycket smaker eller till lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 16-18°C.
Om producenten
Vinhuset Nino Negri grundades 1897 i Valtellina, ett distrikt i Italiens nordligaste vinregion Lombardiet. Här ligger odlingarna med Alperna som närmaste granne på gränsen till Schweiz. Naturen är kuperad och dramatisk med några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med en lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet.
I över 120 år har Nino Negri varit ett flaggskepp för viner som uttrycker det unika Valtellina står för. Numera sker vinmakningen under ledning av den kända vinmakaren Danilo Drocco.
Smakrikt, kryddigt och elegant med inslag av hallon, körsbär, nypon, kanel, kakao och rosor. Fin tanninstruktur och en lång och djup eftersmak där toner av kryddor och katrinplommon kommer fram.
Druvorna skördas för hand i början av oktober. Vinifieringen sker under temperaturkontroll i rostfria ståltankar. Därefter lagras 2/3 av vinet i gamla fat och resterande på mindre franska fat i 20 månader. Varje årgång har sin unika mix av gamla/nya fat och franska/amerikanska fat som har ersatt de stora gamla ekfaten som tidigare givit vinhuset dess unika karaktär. Vinmakare Danilo Drocco.
Servera till grillat lamm eller nötkött, vegetariska rätter med mycket smaker eller till lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 16-18°C.
Server Render
Om producenten
Vinhuset Nino Negri grundades 1897 i Valtellina, ett distrikt i Italiens nordligaste vinregion Lombardiet. Här ligger odlingarna med Alperna som närmaste granne på gränsen till Schweiz. Naturen är kuperad och dramatisk med några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med en lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet.
I över 120 år har Nino Negri varit ett flaggskepp för viner som uttrycker det unika Valtellina står för. Numera sker vinmakningen under ledning av den kända vinmakaren Danilo Drocco.
Server Render