Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Donnafugata + Dolce & Gabbana = sant!

Donnafugata och modehuset Dolce & Gabbana är två familjeföretag som båda har sitt ursprung på Sicilien. Sedan en tid tillbaka har de inlett ett kreativt samarbete med ambitionen att sprida kunskapen och känslan för hantverket och kulturen på Sicilien världen över.

Passion för hantverket

Vinhuset Donnafugata och modehuset Dolce & Gabbana har båda sitt ursprung på Sicilien. Sedan en tid tillbaka har de inlett ett kreativt samarbete med ambitionen att sprida kunskapen och känslan för hantverket på Sicilien världen över.

De båda företagen delar passionen för kulturen, hantverket och detaljrikedomen när de hämtar inspiration från Siciliens färger, dofter, smaker, musik och atmosfär. I deras möte kom idéen om att producera ett vin i begränsad volym med en tydlig koppling till ursprunget fram. Donnafugata står för vinhantverket i världsklass som här förenas med Dolce & Gabbanas kreativa uttryck inom mode och livsstil. Resultatet är viner med ursprungstypisk karaktär och kreativt utformade etiketter i syfte att sprida öns rika kulturliv och hantverk över världen och till kommande generationer.

I Sverige har vi tagit in både ett rosévin och ett rött vin som visar på den villkorslösa passionen för Sicilien.

Passion för Siciliens kultur på flaska
Nyhet
DonnafugataDolce & Gabbana Tancredi
Italy
479 Sek

Dolce & Gabbana ROSA

Rosévinet består av de sicilianska druvorna Nerello Mascalese och Nocera. Efter skörd och ett varsamt arbete i vineriet har det lagrats två månader i ståltank följt av tre månader på flaska. Färgen är ljust rosa och doften bjuder på en bukett av jasmin och rosor med fruktiga toner av persika följt av en balanserad mineralitet och ett elegant avslut.

Namnet ROSA är valt efter vinets färg och personlighet. Genom designen på etiketten lyfter Dolce & Gabbana fram tidlösa element från den sicilianska kulturen som en hyllning till det lokala hantverket.

Dolce & Gabbana Tancredi

Vinet består av de internationella och lokala druvorna Cabernet Sauvignon, Nero d'Avola och Tannat. Efter jäsning på ståltank med skalmaceracion under 14 dagar har vinet lagrats tolv månader på franska ekfat följt av tre år på flaska. Karaktären är fyllig och smakrik med toner av svarta vinbär, plommon, kakao och tobak med väl integrerade och balanserade tanniner.

Tancredi har fått sitt namn efter en av huvudpersonerna i novellen "The Leopard" och vinet är en hyllning till hans starka personlighet. Dolce & Gabbana vill med designen förmedla utvecklingen från traditionella värderingar till mer moderna som idag växer sig allt starkare på Sicilien.

Mer vinspiration

Server Render