Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Donnafugata

Donnafugata

Donnafugata grundades 1983 av Giacomo Rallo och hans fru Gabriella med en tydlig ambition att sprida kännedomen och passionen för Sicilien och sicilianska vin världen över. Giacomo är den fjärde generationen i en familj med över 160 års erfarenhet av att tillverka kvalitetsvin och han anses vara en av pionjärerna för att förnya stilen av viner från Sicilien.

Donnafugata är vinhantverk

Vinhuset har sedan starten fokuserat på hantverksmässiga viner, med ett tydligt mål att lyfta fram det unika ursprunget tillsammans med hållbar och klimatsmart vinproduktion. Den dagliga verksamheten leds numera av Giacomo och Gabriellas barn, José och Antonio. Tillsammans med ett engagerat team medarbetare tar de vinhuset in i framtiden.

Namnet Donnafugata kommer från den italienska novellen "The Leopard av Tomasi di Lampedusa" som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Den sicilianska historien återkommer med olika uttryck på de färgsprakande etiketterna på samtliga viner.

Utvalda viner från Donnafugata

Server Render

Hållbarhet i vingårdarna

Under 20 år har vinhuset arbetat målmedvetet med innovation och initiativ för att säkerställa en hållbar vinproduktion. Genom biologisk mångfald i vingårdarna, aktiviteter för energibesparing och återvinning i produktionen och medvetna val har man skapat förutsättningarna för vinproduktion som tar hänsyn till såväl klimat, miljö som sociala aspekter. Samtliga viner är certifierade sustainable och har märkningen "SOSTAIN".

Donnafugata är ISO-certifierade för sitt fokus på att minimera verksamhetens Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.

Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Vittoria, Etna och på den lilla ön Pantelleria, .

Dolce & Gabbana

Vinhuset Donnafugata och modehuset Dolce & Gabbana har båda sitt ursprung på Sicilien. Sedan en tid tillbaka har de inlett ett kreativt samarbete. Ambitionen är att sprida kunskapen och känslan för hantverket på Sicilien världen över även i andra sammanhang.

De båda företagen delar passionen för kulturen, hantverket och detaljrikedomen när de hämtar inspiration från Siciliens färger, dofter, smaker, musik och atmosfär. I deras möte kom idéen om att producera ett vin i begränsad volym med en tydlig koppling till ursprunget fram. Donnafugata står för vinhantverket i världsklass som här förenas med Dolce & Gabbanas kreativa uttryck inom mode och livsstil. Resultatet är viner med ursprungstypisk karaktär och kreativt utformade etiketter i syfte att sprida öns rika kulturliv och hantverk över världen och till kommande generationer.

I samarbetet finns både ett rosévin och ett rött vin som visar på den villkorslösa passionen för Sicilien.

Läs mer om samarbetet här

Upptäck viner från Donnafugata
Nyhet
DonnafugataAnthìlia Sicilia DOC Blanco
Italy
179 Sek
Nyhet
DonnafugataSul Vulcano Etna Blanco
Italy
309 Sek
Nyhet
Hållbar
DonnafugataPassiperduti Grillo Sicilia
Italy
229 Sek
Nyhet
Donnafugata Bell’Assai Frappato di Vittoria
Italy
249 Sek
Nyhet
DonnafugataDea Vulcano Etna Rosso
Italy
249 Sek
Nyhet
DonnafugataFloramundi Cerasuolo di Vittoria
Italy
249 Sek
Nyhet
DonnafugataMille e una Notte
Italy
739 Sek
Nyhet
DonnafugataBen Ryé Passito di Pantelleria
Italy
389 Sek
Nyhet
Hållbar
DonnafugataKabir
Italy
189 Sek
Nyhet
DonnafugataDolce & Gabbana Tancredi
Italy
479 Sek
Upptäck viner från Donnafugata

Server Render