Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Donnafugata

Donnafugata

Donnafugata grundades 1983 av Giacomo Rallo och hans fru Gabriella med en tydlig ambition att sprida kännedomen och passionen för sicilianskt vin världen över. Giacomo är den fjärde generationen i en familj med över 160 års erfarenhet av att tillverka kvalitetsvin och han anses vara en av pionjärerna för att förnya stilen av viner från Sicilien.

Donnafugata är vinhantverk

Vinhuset står för hantverksmässiga viner med ett tydligt mål att lyfta fram det unika ursprunget tillsammans med hållbar och klimatsmart vinproduktion. Den dagliga verksamheten leds numera av Giacomo och Gabriellas barn, José och Antonio. Tillsammans med ett engagerat team medarbetare tar de vinhuset in i framtiden.

Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard av Tomasi di Lampedusa" som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna".

Utvalda viner från Donnafugata

Server Render

Hållbarhet i vingårdarna

Under 20 år har vinhuset arbetat målmedvetet med innovation och initiativ för att säkerställa en hållbar vinproduktion. Genom biologisk mångfald i vingårdarna, aktiviteter för energibesparing och återvinning i produktionen och medvetna val har man skapat förutsättningarna för vinproduktion som tar hänsyn till såväl klimat, miljö som sociala aspekter.

Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.

Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.

Dolce & Gabanna

Sedan några år tillbaka har Donnafugata och Dolce & Gabanna ett kreativt samarbete som grundar sig i värderingar och hantverket på Sicilien.

Donnafugata står för vinhantverket bakom viner i världsklass som här förenas med Dolce & Gabannas kreativitet och uttryck för livsstil. De delar passionen för hantverket och detaljer när de hämtar inspiration från Siciliens färger, dofter, smaker, musik och atmosfär. Allt i syfte att sprida öns kultur över hela världen och till kommande generationer. I det mötet kom idéen om att göra ett vin med en tydlig kreativ koppling till ursprunget fram.

Upptäck viner från Donnafugata
Nyhet
DonnafugataMille e una Notte
599 Sek
Nyhet
DonnafugataSul Vulcano Etna Blanco
269 Sek
Nyhet
DonnafugataDea Vulcano Etna Rosso
199 Sek
Nyhet
DonnafugataBen Ryé Passito di Pantelleria
319 Sek
Nyhet
Donnafugata Bell’Assai Frappato di Vittoria
199 Sek
Nyhet
DonnafugataFloramundi Cerasuolo di Vittoria
199 Sek
Nyhet
DonnafugataDolce & Gabbana - Tancredi
399 Sek
Nyhet
DonnafugataAnthìlia Sicilia DOC Blanco
149 Sek
Upptäck viner från Donnafugata

Server Render