Djup, mörkt purpurröd färg och en elegant men kraftfull doft med inslag av svartvinbär, röda vinbär, lakrits och rökiga toner, fint inramade av subtil ekfatskaraktär. Smaken är silkeslen men strukturerad, med fin balans mellan täta tanniner, koncentration och finess – ett vin som förenar intensitet med elegans.
Druvorna till detta vin kommer från de historiska sluttningarna Côte Brune och Côte Blonde i norra Rhône och skördas för hand vid optimal mognad. Efter kall maceration i två dagar jäser vinet i öppna betongkar med daglig nedtryckning av skalmassan och överpumpning. Jäsnings- och macerationsprocessen varar upp till 20 dagar. Därefter lagras vinet i 14–16 månader på nya eller ett år gamla ekfat för att utveckla komplexitet och struktur.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt med en vacker stenvägg som en avspegling av Hermitage-bergets former, har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.
Djup, mörkt purpurröd färg och en elegant men kraftfull doft med inslag av svartvinbär, röda vinbär, lakrits och rökiga toner, fint inramade av subtil ekfatskaraktär. Smaken är silkeslen men strukturerad, med fin balans mellan täta tanniner, koncentration och finess – ett vin som förenar intensitet med elegans.
Druvorna till detta vin kommer från de historiska sluttningarna Côte Brune och Côte Blonde i norra Rhône och skördas för hand vid optimal mognad. Efter kall maceration i två dagar jäser vinet i öppna betongkar med daglig nedtryckning av skalmassan och överpumpning. Jäsnings- och macerationsprocessen varar upp till 20 dagar. Därefter lagras vinet i 14–16 månader på nya eller ett år gamla ekfat för att utveckla komplexitet och struktur.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt med en vacker stenvägg som en avspegling av Hermitage-bergets former, har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.