François de Tournon bjuder på en djup rubinröd färg och en doft av svartvinbär, kryddor och subtila toner från ek. I munnen är vinet sammetslent men strukturerat, med silkeslena tanniner som ger både balans och lagringspotential. Ett komplext men tillgängligt vin med både frukt och finess.
Vinet görs på 100 % Syrah från utvalda vingårdslägen i Saint-Joseph. Druvorna handplockas vid optimal mognad och jäser i öppna betongkar efter två dagars kall maceration. Vinet får sedan vila 10–14 månader på ett till tre år gamla ekfat, där en del också lagras i ståltank för att bevara fruktens fräschör.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt med en vacker stenvägg som en avspegling av Hermitage-bergets former, har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.
François de Tournon bjuder på en djup rubinröd färg och en doft av svartvinbär, kryddor och subtila toner från ek. I munnen är vinet sammetslent men strukturerat, med silkeslena tanniner som ger både balans och lagringspotential. Ett komplext men tillgängligt vin med både frukt och finess.
Vinet görs på 100 % Syrah från utvalda vingårdslägen i Saint-Joseph. Druvorna handplockas vid optimal mognad och jäser i öppna betongkar efter två dagars kall maceration. Vinet får sedan vila 10–14 månader på ett till tre år gamla ekfat, där en del också lagras i ståltank för att bevara fruktens fräschör.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt med en vacker stenvägg som en avspegling av Hermitage-bergets former, har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.