Doften är komplex med lager av vita blommor, kanderad frukt, citrus och vitpeppar. I smaken är vinet mjukt och generöst, där frukten möts av en subtil kryddighet och en fin, bitter ton i avslutet. De lätta tanninerna från skalkontakten ger struktur, medan fräschör och mineralitet håller helheten i balans.
Gérard Bertrand Génora är en hyllning till de första orangevinerna som skapades i Georgien för över 4 500 år sedan. Vinet produceras med en traditionell och mycket gammal metod: druvorna vinifieras som ett vitt vin, men jäses därefter med hela klasar – inklusive skal och stjälkar – precis som röda viner. Denna maceration ger vinet sin distinkta guldorange färg, subtila tanninstruktur och en djupare textur i gommen. Génora är en ekologisk cuvée som förenar sju druvsorter med medelhavskaraktär; Chardonnay, Grenache Blanc och Viognier bidrar med volym och rondör, medan Marsanne, Mauzac och Muscat fördjupar arombilden. Vinmakningen är noggrant kontrollerad för att skapa ett orangevin med finess, balans och ursprungstrogen elegans.
Servera som aperitif och till ostbrickor. Passar mycket bra till kryddiga rätter och smakrik vegetarisk mat, Indiska rätter med curry, kokos och aromatiska kryddor , en grillad kyckling, ungsbakade rotfrukter eller risotto med svamp.
Servera vid 12°C för maximal fräschör och arom, eller runt 14°C om du vill lyfta vinets textur och djup.
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Doften är komplex med lager av vita blommor, kanderad frukt, citrus och vitpeppar. I smaken är vinet mjukt och generöst, där frukten möts av en subtil kryddighet och en fin, bitter ton i avslutet. De lätta tanninerna från skalkontakten ger struktur, medan fräschör och mineralitet håller helheten i balans.
Gérard Bertrand Génora är en hyllning till de första orangevinerna som skapades i Georgien för över 4 500 år sedan. Vinet produceras med en traditionell och mycket gammal metod: druvorna vinifieras som ett vitt vin, men jäses därefter med hela klasar – inklusive skal och stjälkar – precis som röda viner. Denna maceration ger vinet sin distinkta guldorange färg, subtila tanninstruktur och en djupare textur i gommen. Génora är en ekologisk cuvée som förenar sju druvsorter med medelhavskaraktär; Chardonnay, Grenache Blanc och Viognier bidrar med volym och rondör, medan Marsanne, Mauzac och Muscat fördjupar arombilden. Vinmakningen är noggrant kontrollerad för att skapa ett orangevin med finess, balans och ursprungstrogen elegans.
Servera som aperitif och till ostbrickor. Passar mycket bra till kryddiga rätter och smakrik vegetarisk mat, Indiska rätter med curry, kokos och aromatiska kryddor , en grillad kyckling, ungsbakade rotfrukter eller risotto med svamp.
Servera vid 12°C för maximal fräschör och arom, eller runt 14°C om du vill lyfta vinets textur och djup.
Server Render
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.