Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Le Mortelle Botrosecco Maremma
179 Sek
Nyhet
Våra viner / Rött vin / Le Mortelle Botrosecco Maremma
“Super Tuscan - elegant blend av Cabernets Sauvignon och Cabernet Franc.”

Le Mortelle Botrosecco Maremma

Rött vin från Italien, Toscana • 750 ml • Art.nr. 5441601 • Alkoholhalt 14% • Sockerhalt <3 g/l
179 SekInk. moms
Passar till
Lamm
Nöt
Vegetariskt
DruvorCabernet Sauvignon, Cabernet Franc
RegionToscana
Årgång2018
SortimentBeställningssortiment
Producent
Marchesi Antinori
Art.nr.
5441601
Druvor
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Land
Italien
Region
Toscana
Årgång
2018
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
<3 g/l
Karaktär

Stor doft av mogen röd frukt, plommon och körsbär som samsas med kryddiga undertoner av paprika, vitpeppar och choklad.

Om vinet

Druvorna är noga utvalda vid skörden och har avstjälkats och pressats skonsamt direkt efter skörd i vineriet. Alkoholjäsningen ägde runt vid en temperatur på 25° C på rostfria ståltankar följt av macerationen med skal under ca 15 dagar med "pumping over" där den jäsande musten pumpades över musten i tanken för att extrahera tanninerna ytterligare. Le Mortelle Botrosecco lagrades därefter på barriques (små franska ekfat) i 12 månader innan buteljering och fortsatt lagring i vinhusets svala vinkällare.

Passar till

Mustiga och smakrika rätter av nöt och lamm, gärna med örtiga tillbehör eller servera till en helt vegetarisk rätt.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

“Super Tuscan - elegant blend av Cabernets Sauvignon och Cabernet Franc.”
Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.

Karaktär

Stor doft av mogen röd frukt, plommon och körsbär som samsas med kryddiga undertoner av paprika, vitpeppar och choklad.

Om vinet

Druvorna är noga utvalda vid skörden och har avstjälkats och pressats skonsamt direkt efter skörd i vineriet. Alkoholjäsningen ägde runt vid en temperatur på 25° C på rostfria ståltankar följt av macerationen med skal under ca 15 dagar med "pumping over" där den jäsande musten pumpades över musten i tanken för att extrahera tanninerna ytterligare. Le Mortelle Botrosecco lagrades därefter på barriques (små franska ekfat) i 12 månader innan buteljering och fortsatt lagring i vinhusets svala vinkällare.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Mustiga och smakrika rätter av nöt och lamm, gärna med örtiga tillbehör eller servera till en helt vegetarisk rätt.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

Lamm
Nöt
Vegetariskt
Vilt
Grillat

Server Render

Marchesi Antinori

Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj

Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.