Färgen är gyllene gul med reflexer i guld. En frisk och elegant champagne med toner av vita persikor och citrus, gul frukt, rostad brioche och hasselnötter. Fin struktur, läskande mousse, balanserad syra och toner av mineralitet i den långa eftersmaken.
Prestigechampagne som fått namnet Victor, efter den femte generationen i familjen Mandois och som var den första som producerade egen champagne. Druvorna kommer från Grand Cru vingårdar i Chouilly och Vertus och från gamla vingårdar i La Côte de Sézanne medelåldern på vinstockarna är +50år. Jordmånen består av röd lera, kalk, marmor och flinta. Vinet har jäst på 70% rostfria ståltankar och 30% ekfat och barriques samt genomgått malolaktisk jäsning. Den andra jäsningen på flaska har skett under 9 år i den svala vinkällaren med anor från 1700-talet.
Servera allra helt som apéritif. Passar även till pilgrimsmusslor, skaldjur, en caesarsallad eller en elegant kycklingrätt.
Om producenten
Champagnehuset har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1735. Idag drivs egendomen av Claude Mandois, den nionde generationen. Till en början var familjen endast odlare men år 1862 blev man även producent då Victor Mandois (femte generationen) tillverkade de första vinerna i deras vineri i Épernay. 1905 gick flyttlasset till den lilla byn Pierry (1er Cru) strax utanför Épernay.
Under 1950-talet expanderade man vingårdsarealen till 25 ha och år 2000 ägde man hela 37 ha och började anpassa vingårdsarbetet till naturliga odlingsmetoder. På egendomens inhägnade vingård Clos Mandois fanns stora möjligheter att experimentera i vingården och 2017 togs beslutet att konvertera till ekologisk odling. Idag är de en av de största odlarna av ekologiska druvor i Champagne, all deras chardonnay är ekologisk och kommer från egna gårdar. 70% av deras odlingar består av chardonnay och resterande 30% av lika delar pinot noir och pinot meunier. Gårdarna är spridda över 12 byar i Côte de Blancs, Côte d'Épernay, Coteaux de Sézanne oxh Côte de Bars. Röda druvor köper man delvis från kontrakterade odlare. En producent som arbetat målmedvetet i det tysta och kunde stolt 2024 inviga deras nya vineri som är toppmodernt. Man använder sig av betongfat som främhäver mineraliteten och ekfat som främjar oxidationen.
Färgen är gyllene gul med reflexer i guld. En frisk och elegant champagne med toner av vita persikor och citrus, gul frukt, rostad brioche och hasselnötter. Fin struktur, läskande mousse, balanserad syra och toner av mineralitet i den långa eftersmaken.
Prestigechampagne som fått namnet Victor, efter den femte generationen i familjen Mandois och som var den första som producerade egen champagne. Druvorna kommer från Grand Cru vingårdar i Chouilly och Vertus och från gamla vingårdar i La Côte de Sézanne medelåldern på vinstockarna är +50år. Jordmånen består av röd lera, kalk, marmor och flinta. Vinet har jäst på 70% rostfria ståltankar och 30% ekfat och barriques samt genomgått malolaktisk jäsning. Den andra jäsningen på flaska har skett under 9 år i den svala vinkällaren med anor från 1700-talet.
Servera allra helt som apéritif. Passar även till pilgrimsmusslor, skaldjur, en caesarsallad eller en elegant kycklingrätt.
Server Render
Om producenten
Champagnehuset har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1735. Idag drivs egendomen av Claude Mandois, den nionde generationen. Till en början var familjen endast odlare men år 1862 blev man även producent då Victor Mandois (femte generationen) tillverkade de första vinerna i deras vineri i Épernay. 1905 gick flyttlasset till den lilla byn Pierry (1er Cru) strax utanför Épernay.
Under 1950-talet expanderade man vingårdsarealen till 25 ha och år 2000 ägde man hela 37 ha och började anpassa vingårdsarbetet till naturliga odlingsmetoder. På egendomens inhägnade vingård Clos Mandois fanns stora möjligheter att experimentera i vingården och 2017 togs beslutet att konvertera till ekologisk odling. Idag är de en av de största odlarna av ekologiska druvor i Champagne, all deras chardonnay är ekologisk och kommer från egna gårdar. 70% av deras odlingar består av chardonnay och resterande 30% av lika delar pinot noir och pinot meunier. Gårdarna är spridda över 12 byar i Côte de Blancs, Côte d'Épernay, Coteaux de Sézanne oxh Côte de Bars. Röda druvor köper man delvis från kontrakterade odlare. En producent som arbetat målmedvetet i det tysta och kunde stolt 2024 inviga deras nya vineri som är toppmodernt. Man använder sig av betongfat som främhäver mineraliteten och ekfat som främjar oxidationen.