Prunottos tolkning är klassisk och precis: handskördade Nebbiolodruvor som lagras på stora ekfat. Resultatet är ett vin med doft av rosor, röda bär och kryddor, en fin balans mellan kraft och elegans – ett skolexempel på varför Piemonte hör till världens främsta vinregioner. Kan med fördel lagras.
I hjärtat av Piemonte, mellan byarna Barolo och Barbaresco, ligger det anrika vinhuset Prunotto, idag en del av familjen Antinori. Regionen är berömd för sina eleganta och lagringsdugliga viner på Nebbiolo, druvan som trivs i de dimhöljda kullarna kring Alba. Barbaresco anses vara den mer eleganta och silkeslena systern till Barolo – med mjukare tanniner men samma djup och komplexitet. Druvorna skördas för hand, avstjälkas och pressas varefter de får jäsa i 15 dagar vid 30 °C. Vinet lagras därefter ett år på små ekfat och sedan ett års lagring på flaska innan det släpptes till försäljning.
Servera till rätter med inspiration från Italien på lamm och vilt och gärna med svamp och lite färskt riven tryffel. Passar även riktigt bra till en klassisk råbiff. Serveringstemperatur 16-18° C.
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.
Prunottos tolkning är klassisk och precis: handskördade Nebbiolodruvor som lagras på stora ekfat. Resultatet är ett vin med doft av rosor, röda bär och kryddor, en fin balans mellan kraft och elegans – ett skolexempel på varför Piemonte hör till världens främsta vinregioner. Kan med fördel lagras.
I hjärtat av Piemonte, mellan byarna Barolo och Barbaresco, ligger det anrika vinhuset Prunotto, idag en del av familjen Antinori. Regionen är berömd för sina eleganta och lagringsdugliga viner på Nebbiolo, druvan som trivs i de dimhöljda kullarna kring Alba. Barbaresco anses vara den mer eleganta och silkeslena systern till Barolo – med mjukare tanniner men samma djup och komplexitet. Druvorna skördas för hand, avstjälkas och pressas varefter de får jäsa i 15 dagar vid 30 °C. Vinet lagras därefter ett år på små ekfat och sedan ett års lagring på flaska innan det släpptes till försäljning.
Servera till rätter med inspiration från Italien på lamm och vilt och gärna med svamp och lite färskt riven tryffel. Passar även riktigt bra till en klassisk råbiff. Serveringstemperatur 16-18° C.
Server Render
Vinhuset omges av ett fängslande vackert landskap
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.
Server Render