Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Domaine Armand Rousseau

Domaine Armand Rousseau

Domaine Armand Rousseau är en av Bourgognes stora domäner – oavsett hur man ser på det: till vingårdar, historia eller kvaliteten på vinerna. Egendomen har 14 hektar varav hälften är Grand Cru, mestadels belägna i majestätiska Chambertin.

Exklusiv lansering 12/8 - Chambertin

Armand Rousseau 2017 Chambertin

"Ett riktigt fotomodellvin i mjukt stram och elegant struktur där den limestone dominerande jordmånen från tre olika lägen skiner och ger vinet en mineralisk och elegant polish. Fruktigheten är komplex och sinnligt legerad i sina inslag av nypon, tranbär, röda körsbär och hallon med vackert balanserat söta inslag av lakrits och choklad." (98 p)

Endast 18 flaskor (artikelnummer 93954) har landat i Sverige och priset är 12000 kronor buteljen.

Livets Goda augusti 2021

Hantverk och tradition

Den ursprunglige Armand Rousseau var en av de första som började odla druvor, producera och buteljera sitt eget vin på 1930-talet. Detta var under en tid då så gott som allt vin såldes av vinhandlare. Bonden odlade druvorna, vinhandlaren gjorde vinet, buteljerade och sålde det under sitt eget namn. Armands son Charles tog över domänen 1959, strax efter att Rousseau hade köpt en stor del av Premier Cru Clos St Jacques, en äga som Charles och hans son Eric förvaltat till en kvalitet som gör att detta läge betalas som en Grand Cru.

Vinproduktion i Bourgogne

Vinmakandet följer det klassiskt burgundiska mönstret med nedkylning av druvorna, sedan krossning och jäsning i stora kar med regelbunden nedtryckning av skalmassan tillsammans med cirka 15 % avstjälkarna. Därefter lagras vinerna på burgundiska ekfat.

De tre toppvinerna, Chabertin, Chambertin Clos de Bèze och Gevrey-Chambertin Clos St Jacques får alla ligga på 100 % nya ekfat, medan de övriga vinerna ligger på fat som är ett år gamla.

Familjetraditionen fortsätter

Även om Charles, med sin stora personlighet ännu är kvar i vineriet är det Eric som sköter domänen idag. Han har ändrat väldigt lite i källaren. Däremot har han ändrat bruket i vingårdarna en hel del. Skördarna är precisa, med grön skörd när det behövs (man klipper bort överflödiga druvklasar för att ge mer kraft till de som får sitta kvar på vinstocken). Det enda som inte är ekologiskt är någon enstaka behandling mot sjukdomar. Markerna plöjs istället för att behandlas med ogräsbekämpningsmedel.

Sedan 2012 har Erics dotter Cyrielle, utbildad i geologi och vinodling och med erfarenheter av vinodling i Oregon, Australien och Nya Zeeland gjort sin far sällskap i såväl vinfälten som i källaren – så familjetraditionen fortsätter.

Allokerade viner

Vin från Domaine Armand Rousseau allokeras i mindre volymer och är tillgängliga för medlemmar i Ward Wines Premium. Anmäl dig nu för att ta del av nästa medlemserbjudande.

Mer vinspiration

Server Render