Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Domaine Leflaive

Domaine Leflaive

Domaine Leflaive är en av pionjärerna inom biodynamisk vinodling i Bourgogne. Efter att ha startat i liten skala i början av 1990-talet har omvandlingen varit total sedan 1996. Biodynamisk vinodling är baserad på en förståelse av naturfenomen, med hänsyn tagen till land- och månrytmer där manutesluter användning av alla kemiska produkter.

Hantverk och tradition
Familjen Leflaives rötter i Bourgogne går tillbaka till 1717 när Claude Leflaive bosatte sig i Puligny-Montrachet med avsikt att odla vin. Domänen i sin nuvarande form, skapades av Joseph Leflaive mellan åren 1910 och 1930, som ett resultat av hans successiva inköp av vingårdar och byggnader. Idag sträcker sig domänen över 24 hektar i Puligny-Montrachet med jordmån av kalkhaltig lera och olika andelar av lera och kalksten. Druvorna som odlas är uteslutande Chardonnay där 4,8 hektar är Grands Crus och 10,8 hektar är Premiers Crus. Sedan 2004 har domänen expanderat till Mâconnais där man odlar cirka 20 hektar i Mâcon-Verzé och Solutré-Pouilly.

Familjetradition
Domaine Leflaive har varit familjeägt sedan starten. Brice de La Morandière, barnbarn till grundaren, Joseph Leflaive, representerar idag den fjärde generationen som leder arbetet vidare. Efter en internationell karriär inom industrin efterträdde han 2015 Anne-Claudesom var pionjär inom biodynamik. Det är med samma filosofi och respekt för naturens krafter som Domaine Leflaive fortsätter att växa i framtiden.

Vin från Domaine Leflaive

Viner från Domaine Leflaive kommer i allokerade och begränsad volymer och erbjuds till medlemmar i Ward Wines Premium. Anmäl dig nu för att ta del av nästa medlemserbjudande.

Biodynamiska odlingar
De preparat som används i biodynamisk odling gör det möjligt för vinrankan att förstärka sin immunitet genom respekt för den naturliga balansen mellan fauna och flora. Det ger ett vin kan uttrycka egenskaper och särdrag av terroir. I jorden finns spår av järn och magnesium vilket ger näring till rötterna och gör skillnad för varje vinstock.

Den biodynamiska filosofin genomsyrar hela vinifieringen och följer den burgundiska traditionen. Det innebär lång och naturlig jäsning i ekfat under det första året, där endast inhemsk jäst är tillåten. Därefter sker lagring i rostfritt stål under den andra vintern. En lätt bâtonnage genomförs vid slutet på alkoholjäsning och precis före den malolaktiska jäsningen. Buteljering sker på våren det andra året.