I byn Pierry strax utanför Épernay ligger Champagne Mandois. Ett champagnehus med en lång historia och 37 hektar vingårdar i området som till största delen består av Chardonnay.
Familjen Mandois tradition som odlare går tillbaka till 1735 och 1862 släppte Victor Mandois den första Champagnen under eget namn. I början av 1900-talet gick flytten till Pierry och den plats där champagnehuset ligger idag. Sedan 1982 är Claude Mandois (bild till höger), den 9:e generationen i familjen ansvarig för champagnehuset som han driver med stor framgång.
Vingårdarna som varit med sedan starten har utökats till 37 hektar, där 32,5 hektar är ekologiskt certifierade. I huvudsak odlas Chardonnay (70%) men även Pinot Meunier och Pinot Noir odlas med 15% av vardera druvan.
Efter skörd pressas druvorna med stor försiktighet och genomgår en naturlig vinifiering. Jäsningen sker i såväl ekfat som betong och rostfria ståltankar för att ge karaktär och djup till vinerna. Därefter lagras Champagnen på sin jästfällning i flaska i minst tre år i den svala och djupa vinkällaren. Champagne Mandois vinkällare är unik och dateras till slutet av 1700-talet med kilometerlånga gångar under egendomen i Pierry. Tack vare den långa lagringen i vinkällaren och den låga dosagen visar champagnen alltid en fräschör som tydligt vittnar om omsorg i vinmakningen och druvornas ursprung.