Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Champagne Mandois

Champagne Mandois

I byn Pierry strax utanför Épernay ligger Champagne Mandois. Ett champagnehus med en lång historia och 37 hektar vingårdar i området som till största delen består av Chardonnay.

Familj och tradition

Familjen Mandois tradition som odlare går tillbaka till 1735 och 1862 släppte Victor Mandois den första Champagnen under eget namn. I början av 1900-talet gick flytten till Pierry och den plats där champagnehuset ligger idag. Sedan 1982 är Claude Mandois (bild till höger), den 9:e generationen i familjen ansvarig för champagnehuset som han driver med stor framgång.

Vingårdarna som varit med sedan starten har utökats till 37 hektar, där 32,5 hektar är ekologiskt certifierade. I huvudsak odlas Chardonnay (70%) men även Pinot Meunier och Pinot Noir odlas med 15% av vardera druvan.

champagne mandois
Nyhet i vårt restaurangsortiment!
Nyhet
Champagne MandoisMandois Brut Origine
France
379 Sek

Champagnemetoden

Efter skörd pressas druvorna med stor försiktighet och genomgår en naturlig vinifiering. Jäsningen sker i såväl ekfat som betong och rostfria ståltankar för att ge karaktär och djup till vinerna. Därefter lagras Champagnen på sin jästfällning i flaska i minst tre år i den svala och djupa vinkällaren. Champagne Mandois vinkällare är unik och dateras till slutet av 1700-talet med kilometerlånga gångar under egendomen i Pierry. Tack vare den långa lagringen i vinkällaren och den låga dosagen visar champagnen alltid en fräschör som tydligt vittnar om omsorg i vinmakningen och druvornas ursprung.