Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Hyde de Villaine

Hyde de Villaine

Bakom ett av Napa Valleys kanske främsta Chardonnayvin ligger ett samarbete mellan vinodlaren Larry Hyde och legenden från Bourgogne, Aubert de Villaine från Domaine de la Romanée-Conti. Kopplingen mellan dem är ett lyckat äktenskap mellan Larrys kusin Pamela som är gift med Aubert de Villaine och de är internationellt kända för sina röda viner och vita viner i världsklass.

hyde de villaine
Elegans och passion i mötet mellan Bourgogne och Napa Valley.

Hantverk och tradition hos HdV

I ett anspråkslöst vineri, strax norr om staden Napa, kombineras ypperligt odlade druvor från de svala södra delarna av Napa Valley, Carneros, med fransk tradition och elegans, till små serier utsökta viner.

Larry Hyde äger drygt 80 hektar, i Carneros, som ligger i södra Napa Valley och är paradoxalt nog det svalaste området i dalen. Den dagliga dimma som kyler ner dalen kommer från havet, söderifrån. Det innebär att den kommer först i Carneros och försvinner därifrån sist. Därmed ger Carneros de längsta växtcyklerna och de bästa förutsättningarna för druvor som inte älskar att stå i solen.

Vingårdarna i Carneros är de enda som HDV:s viner får druvor ifrån, och sedan den första årgången år 2000, har HDV satt en ny standard för Chardonnay. Vingårdarna är även källa till stora viner från andra vinhus, som Phelps, Kistler, Mondavi med flera. Den utsökta druvor som Larry Hyde odlar är eftersökta av många.

Hållbara odlingar

Alla druvor odlas hållbart, utan konstgödsel och herbicider. Istället planteras växter och ogräs som ger ett rikt insektsliv och som håller skadeinsekter borta.

Hyde de Villaines viner görs i små serier av franska vinmakarteamet Stéphane Vivier och Guillaume Boudet i det lilla vineriet. Här finns inga flotta byggnader, bara det absolut nödvändiga för att göra stora viner.

Det är HDV Chardonnay som omedelbart etablerade vineriet i Napa Valleys toppskikt, men även HDV Californio Syrah har satt en ny standard för syrahviner från Napa. Dessutom görs här bordeauxinspirerade vinet HDV Belle Cousine.

Belle Cousine är ett ytterligt elegant vin, vars druvsammansättning kan variera dramatiskt. Ett år kan det bestå av 70 % Merlot och 30 % Cabernet Sauvignon. Året därpå kan det vara 90 % Cabernet Sauvignon och 10 % Merlot. Skörderesultatet avgör.

Mer vinspiration

Server Render