Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Duckhorn Vinyards

Duckhorn Vinyards

Duckhorn är Dan och Margaret Duckhorns projekt. De grundade Duckhorn Vineyards 1976 och var då ett av de första 40 vinerierna i Napa Valley. Några år senare köpte de även 5 hektar vingårdar i Santa Helena som de namngav till Marlee´s Vineyard efter Margaret. Detta blev så småningom vinhusets högkvarter för produktion av internationellt hyllade röda viner.

Internationellt toppvin på Merlot

Både Dan och Margret var Bordeauxälskare och började med att göra viner på Cabernet Sauvignon och Merlot. Första skörden, tillsammans med legendariske vinmakaren Tom Rinaldi kom 1978. Det året producerade Duckhorn 800 lådor Cabernet Sauvignon från Stag’s Leap District och Howell Mountain och 800 lådor Merlot från den nu så berömda vingården Three Palms Vineyard.

Duckhorns Merlot från Three Palms Vineyard av årgång 2015 har av Wine Spectator utsetts till världens bästa vin.

Att ett merlotvin får det erkännandet är spektakulärt. Visserligen är Pomerols stora vin, Château Petrus ett merlotvin, men I Napa Valley är Merlot en druva som fått utstå mycket kritik. Och medan Duckhorns Three Palms Vineyard Merlot kostar runt 1 000 kronor så ligger en flaska Petrus 25 gånger så mycket.

Aktuella viner från Duckhorn Vinyards
Duckhorn VinyardsDuckhorn Napa Valley Merlot
489 Sek
Nyhet
Duckhorn VinyardsDuckhorn Three Palms Vinyard Merlot
836 Sek

Viner med influenser från Bordeaux

Bordeaux är ett återkommande tema hos Duckhorn. År 1982 producerade de sitt första vita vin, naturligtvis på druvan Sauvignon Blanc med en skvätt Sémillon i, precis som de stora vita vinerna i Bordeaux. Duckhorn Sauvignon Blanc är erkänt som det främsta vinet på druvan i Napa Valley.

Idag producerar Duckhorn även ett vin på Chardonnay (så gott som oundvikligt i Napa Valley) och sedan 2014 är det Renée Ary som är vinmakare på Duckhorn och fick äran att uppleva att hennes Three Palms Vineyard Merlot utnämndes till världens bästa vin. Låt vara av amerikanska vinskribenter – men ändå.

Renée Ary började som hjälpreda åt den dåvarande vinmakaren Tom Beringer, och sedan dess har hon lärt sig allt om Duckhorns druvor och ambitioner. Och hon gör verkligen det allra bästa av det hon har fått att ta hand om.

Artiklar & mer vinspiration

Server Render