Djupt och fylligt med aromer av mörka körsbär, blåbär och örter samt rostade toner av choklad, kaffe, lakrits och vanilj. Lång eftersmak och balanserade tanniner. Fint att dricka nu men utvecklas väldigt bra under de närmaste 10-15 åren.
Vinet produceras uteslutande av de finaste Sangiovese-druvorna som skördats i vingården med samma namn, och som ligger i hjärtat av Chianti Classico-regionen. Vingårdarna är belägna cirka 300 meter över havet med jordmån som är rik på kalksten och lera. Vinet har lagrats i den historiska källaren under klostret Badia i Passignano som går tillbaka till 1000-talet.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Djupt och fylligt med aromer av mörka körsbär, blåbär och örter samt rostade toner av choklad, kaffe, lakrits och vanilj. Lång eftersmak och balanserade tanniner. Fint att dricka nu men utvecklas väldigt bra under de närmaste 10-15 åren.
Vinet produceras uteslutande av de finaste Sangiovese-druvorna som skördats i vingården med samma namn, och som ligger i hjärtat av Chianti Classico-regionen. Vingårdarna är belägna cirka 300 meter över havet med jordmån som är rik på kalksten och lera. Vinet har lagrats i den historiska källaren under klostret Badia i Passignano som går tillbaka till 1000-talet.
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.