Färgen är vackert rubinröd. Karaktär av röda bär och kryddiga toner med balanserade tanniner och en elegant ryggrad med finstämd syra. Lättdrucket och lättgillat.
Druvorna kommer från vingårdar i det traditionella Classico-distriktet; Cavaion, Veronese, Bardolino och Lazise. Skörden sker i oktober och druvorna pressades försiktigt i vineriet. Alkoholjäsningen sker i rostfria ståltankar under temperaturkontroll med regelbunden pumping-over, för att få ut de fruktiga och kryddiga aromerna från druvorna. Den malolaktiska jäsningen sker i ståltankar där vinet lagrats fram till februari, då blenden mellan de olika druvorna sker inför buteljeringen.
Servera till en risotto, lättare plockmat eller rätter med ljust kött.
Serveringstemperatur: 12-14° C.
Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.
År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.
Färgen är vackert rubinröd. Karaktär av röda bär och kryddiga toner med balanserade tanniner och en elegant ryggrad med finstämd syra. Lättdrucket och lättgillat.
Druvorna kommer från vingårdar i det traditionella Classico-distriktet; Cavaion, Veronese, Bardolino och Lazise. Skörden sker i oktober och druvorna pressades försiktigt i vineriet. Alkoholjäsningen sker i rostfria ståltankar under temperaturkontroll med regelbunden pumping-over, för att få ut de fruktiga och kryddiga aromerna från druvorna. Den malolaktiska jäsningen sker i ståltankar där vinet lagrats fram till februari, då blenden mellan de olika druvorna sker inför buteljeringen.
Servera till en risotto, lättare plockmat eller rätter med ljust kött.
Serveringstemperatur: 12-14° C.
Server Render
Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.
År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.