Kryddig, smakrikt och fylligt. Utvecklad smak med inslag av torkade körsbär, kryddnejlika, muskot, choklad och romrussin.
Druvorna kommer från odlingar som ligger ca 300 m.ö.h. i sydvästlig riktning och jordmånen består till största del består av limesten, lera och sten. Skörden sker för hand och druvorna får sedan torka i backar i stora torkrum. Druvorna pressas, följt av en kall fermentering, därefter en temperaturkontrollerad fermentering i ca 25 dagar, följt av ytterligare 5 dagar med skalkontakt. Den malolaktiska fermentering sker på 750-liters fat, där vinet lagras 12 månader. Vinet förs över på mindre fat och lagras i ytterligare 36 månader för att sedan mogna 9 månader på flaska innan det släpps till försäljning.
Servera till lagrade hårdostar eller kraftigare kötträtter. Men allra helst efter en god middag framför brasan.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.
År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.
Kryddig, smakrikt och fylligt. Utvecklad smak med inslag av torkade körsbär, kryddnejlika, muskot, choklad och romrussin.
Druvorna kommer från odlingar som ligger ca 300 m.ö.h. i sydvästlig riktning och jordmånen består till största del består av limesten, lera och sten. Skörden sker för hand och druvorna får sedan torka i backar i stora torkrum. Druvorna pressas, följt av en kall fermentering, därefter en temperaturkontrollerad fermentering i ca 25 dagar, följt av ytterligare 5 dagar med skalkontakt. Den malolaktiska fermentering sker på 750-liters fat, där vinet lagras 12 månader. Vinet förs över på mindre fat och lagras i ytterligare 36 månader för att sedan mogna 9 månader på flaska innan det släpps till försäljning.
Servera till lagrade hårdostar eller kraftigare kötträtter. Men allra helst efter en god middag framför brasan.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.
År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.