Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Bolla Le Poiane Ripasso
139 Sek
Nyhet
Våra viner / Rött vin / Bolla Le Poiane Ripasso

Bolla Le Poiane Ripasso

Rött vin från Italien, Veneto • 750 ml • Art.nr. 22320 • Alkoholhalt 14% • Sockerhalt <0,3 g/l
139 SekInk. moms
Passar till
Nöt
Vilt
Ost
DruvorCorvina, Rondinella, Molinara
RegionVeneto
Årgång2019
ProducentBolla
SortimentFast sortiment
Producent
Bolla
Art.nr.
22320
Druvor
Corvina, Rondinella, Molinara
Land
Italien
Region
Veneto
Årgång
2019
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
<0,3 g/l
Karaktär

Tonerna är kryddiga i stilen med inslag av mörka körsbär, salvia, pomerans, nejlika, mörk choklad och viol. Elegant avslut med toner av lakrits och fin karaktär från faten.

Om vinet

Druvblend på 70% corvina, 20% rondinella och 10% molinara. Druvorna plockas för hand och genomgår ytterligare en jäsning som kallas för ripasso, med pressrester från produktion av Amarone. Allt socker får jästa ut för att få ett torrt vin. När vinet har skiljts från druvskalen sker den malolaktiska jästningen i ekfat vilket adderar finess och komplexitet. Vinet därefter lagras 2 år på fat och därefter 1 år på flaska. Vinet är ofiltrerat.

Passar till

Serveras till nötkött, vilt eller lagrade hårdostar.
Serveringstemperatur: 14-16 °C

Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.

År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.

Karaktär

Tonerna är kryddiga i stilen med inslag av mörka körsbär, salvia, pomerans, nejlika, mörk choklad och viol. Elegant avslut med toner av lakrits och fin karaktär från faten.

Om vinet

Druvblend på 70% corvina, 20% rondinella och 10% molinara. Druvorna plockas för hand och genomgår ytterligare en jäsning som kallas för ripasso, med pressrester från produktion av Amarone. Allt socker får jästa ut för att få ett torrt vin. När vinet har skiljts från druvskalen sker den malolaktiska jästningen i ekfat vilket adderar finess och komplexitet. Vinet därefter lagras 2 år på fat och därefter 1 år på flaska. Vinet är ofiltrerat.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Serveras till nötkött, vilt eller lagrade hårdostar.
Serveringstemperatur: 14-16 °C

Nöt
Vilt
Ost
Lamm
Grillat

Server Render

Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.

År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.