Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Bolla Prosecco Platinum Extra Dry
91 Sek
Nyhet
Våra viner / Mousserande vin / Bolla Prosecco Platinum Extra Dry

Bolla Prosecco Platinum Extra Dry

Mousserande vin från Italien, Veneto • 750 ml • Art.nr. 75189 • Alkoholhalt 11% • Sockerhalt 10 g/l
91 SekInk. moms
Passar till
Aperitif
Buffémat
Fisk
DruvorGlera
RegionVeneto
ÅrgångNV
ProducentBolla
SortimentFast sortiment
Producent
Bolla
Art.nr.
75189
Druvor
Glera
Land
Italien
Region
Veneto
Årgång
NV
Alkoholhalt
11%
Sockerhalt
10 g/l
Karaktär

Ljust i färgen och fruktig smak med inslag av päron, honungsmelon, persika och citrusskal. Fin avslutning med frisk syra och mogen frukt.

Om vinet

Druvorna skördas för hand strax innan de är fullt mogna för att behålla den friska syran i druvorna. Därefter pressas druvorna varsamt och fermenteras under temperaturkontroll och med utvalda jäststammar. Vinet pumpas sedan över till ståltank för en andra fermentering.

Passar till

Servera som sällskapsdryck, till en sallad eller lättare fiskrätter.
Serveringstemperatur: 8-10°C

Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.

År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.

Karaktär

Ljust i färgen och fruktig smak med inslag av päron, honungsmelon, persika och citrusskal. Fin avslutning med frisk syra och mogen frukt.

Om vinet

Druvorna skördas för hand strax innan de är fullt mogna för att behålla den friska syran i druvorna. Därefter pressas druvorna varsamt och fermenteras under temperaturkontroll och med utvalda jäststammar. Vinet pumpas sedan över till ståltank för en andra fermentering.

Fyllighet
Syra
Fruktsötma

Passar till

Servera som sällskapsdryck, till en sallad eller lättare fiskrätter.
Serveringstemperatur: 8-10°C

Aperitif
Buffémat
Fisk
Sällskapsvin
Vegetariskt

Server Render

Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.

År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.