Ljust i färgen och fruktig smak med inslag av päron, honungsmelon, persika och citrusskal. Fin avslutning med frisk syra och mogen frukt.
Druvorna skördas för hand strax innan de är fullt mogna för att behålla den friska syran i druvorna. Därefter pressas druvorna varsamt och fermenteras under temperaturkontroll och med utvalda jäststammar. Vinet pumpas sedan över till ståltank för en andra fermentering.
Servera som sällskapsdryck, till en sallad eller lättare fiskrätter.
Serveringstemperatur: 8-10°C
Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.
År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.
Ljust i färgen och fruktig smak med inslag av päron, honungsmelon, persika och citrusskal. Fin avslutning med frisk syra och mogen frukt.
Druvorna skördas för hand strax innan de är fullt mogna för att behålla den friska syran i druvorna. Därefter pressas druvorna varsamt och fermenteras under temperaturkontroll och med utvalda jäststammar. Vinet pumpas sedan över till ståltank för en andra fermentering.
Servera som sällskapsdryck, till en sallad eller lättare fiskrätter.
Serveringstemperatur: 8-10°C
Server Render
Om producenten
Bolla är grundare av vinstilen Amarone och ett vinhus med anrik vinhistoria som började redan 1883. Från början hade Alberto Bolla en restaurang i Soave men kärleken till vin gjorde att han startade sitt första vineri 1883. Försäljningen tog fart och affärerna förde honom till Valpolicella. När sonen Giorgio senare klev in i familjeföretaget 1931 etablerade de tillsammans ett vinhus i centrala Valpolicella för att i första hand producera röda viner.
År 1953, när Alberto Bolla fyllde 80 år överraskade hans barnbarn honom med att ha buteljerat hans favoritvin med etiketten; Amarone Bolla Riserva del Nonno från årgången 1950. Denna lyckosamma present väckte idén att producera Amarone för den stora marknaden. Vinet presenterades i Milano 1953 och succén var ett faktum. Amarone blev ett prestigevin, som representerade Venetien för hela världen och namnet Bolla blev synonymt med appellationen, vilken först 1968 etablerades som ett DOC.