Mycket djup mörk körsbärsröd färg. Doften är intensiv och uttrycksfull med tydliga toner av mörk frukt och inslag av ekfat. Smaken är fyllig och har en stor personlighet och lång eftersmak. Vinet utvecklas fint i glaset.
Emilio Moro 2022 är gjort på Tempranillo-druvor från vingårdar i Ribera del Duero. Jäsningen sker i rostfria ståltankar med kontrollerad temperatur, följt av lagring på både franska och amerikanska ekfat. Den malolaktiska jäsningen pågår i 30 dagar i ståltank. Vingårdarna har ler-, kalk- och stenrik jordmån och ligger i Pesquera de Duero med sydvästlig riktning.
Om vinhuset Emilio Moro
Bodegas Emilio Moro är ett familjeägt vinhus i hjärtat av Ribera del Duero, Spanien, med över 100 års vinmakartradition. Tre generationer av familjen Moro har förvaltat vingårdarna och kombinerar djup respekt för tradition med innovation och passion för vin. Vinerna speglar områdets unika terroir och familjens kunskap, och produceras från egna vingårdar där varje druva hanteras med omsorg och precision. Emilio Moro är känt för att skapa moderna, eleganta viner med tydlig ursprungskaraktär och hög kvalitet.
Om hållbarhet
Emilio Moro har ett starkt engagemang för hållbarhet och miljöansvar. Vinhuset arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan genom att använda förnybar energi, minimera avfall och optimera resursanvändning. De är certifierade enligt ISO 14001 (miljöledning) och ISO 14064 (klimatpåverkan) och har även SWFCP-certifiering, specifik för vinbranschens hållbarhet. Emilio Moro satsar på ekologisk odling, minimerar användningen av kemikalier och främjar biologisk mångfald i vingårdarna. De arbetar också med socialt ansvar och stödjer lokala och internationella samhällsprojekt.
Mycket djup mörk körsbärsröd färg. Doften är intensiv och uttrycksfull med tydliga toner av mörk frukt och inslag av ekfat. Smaken är fyllig och har en stor personlighet och lång eftersmak. Vinet utvecklas fint i glaset.
Emilio Moro 2022 är gjort på Tempranillo-druvor från vingårdar i Ribera del Duero. Jäsningen sker i rostfria ståltankar med kontrollerad temperatur, följt av lagring på både franska och amerikanska ekfat. Den malolaktiska jäsningen pågår i 30 dagar i ståltank. Vingårdarna har ler-, kalk- och stenrik jordmån och ligger i Pesquera de Duero med sydvästlig riktning.
Om vinhuset Emilio Moro
Bodegas Emilio Moro är ett familjeägt vinhus i hjärtat av Ribera del Duero, Spanien, med över 100 års vinmakartradition. Tre generationer av familjen Moro har förvaltat vingårdarna och kombinerar djup respekt för tradition med innovation och passion för vin. Vinerna speglar områdets unika terroir och familjens kunskap, och produceras från egna vingårdar där varje druva hanteras med omsorg och precision. Emilio Moro är känt för att skapa moderna, eleganta viner med tydlig ursprungskaraktär och hög kvalitet.
Om hållbarhet
Emilio Moro har ett starkt engagemang för hållbarhet och miljöansvar. Vinhuset arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan genom att använda förnybar energi, minimera avfall och optimera resursanvändning. De är certifierade enligt ISO 14001 (miljöledning) och ISO 14064 (klimatpåverkan) och har även SWFCP-certifiering, specifik för vinbranschens hållbarhet. Emilio Moro satsar på ekologisk odling, minimerar användningen av kemikalier och främjar biologisk mångfald i vingårdarna. De arbetar också med socialt ansvar och stödjer lokala och internationella samhällsprojekt.