HÀrliga aromer av jordgubbsmarmelad, en gnutta krydda och frÀscha sommarbÀr. Det Àr sÄ vinmakaren John Williams sjÀlv beskriver sin Zinfandel. SÄ lÄngt bort du kan komma frÄn trendiga monster-Zinfandel dÀr alkohol, överdriven smak och överdrivna priser dominerar. IstÀllet söker han sig till stilen man fann pÄ 40-och 50-talet som ofta bestod av sÄ kallade field blends dÀr Zinfandeln vÀxte tillsammans med Petite Sirah, Carignane och ibland Napa Gamay. Druvorna plockas nÀr de mogna och inte nÀr de har blivit till russin för att fÄ fram druvans unika fÀrg, aromer och den jordiga komplexiteten. De andra druvorna hjÀlper till att framhÀva Zinfandeln unika smak. Vinet bestÄr av: 81% Zinfandel, 10% Petite Sirah, 9% Carignane.
Druvorna vÀxer hos John Williams pÄ Frog's Leap i Napa Valley i en sÄ kallad "dry farmed vineyards". Dvs vingÄrdar som aldrig bevattnas, vilket annars Àr ofta förekommande i Napa Valley. HÀlften av vinet har lagrats pÄ amerikanska ekfat och hÀlften pÄ fyrkantiga betongkar i 13 mÄnader.
Fantastiskt att dricka ungt till en klassisk högrevsburgare eller en amerikansk chili. Men vinet har ocksÄ extremt bra lagringspotential och utvecklar fina mognadstoner i minst 20 Är.
Om producenten
Frogâs Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin Ă€r vĂ€ldigt enkel âatt göra sĂ„ naturliga viner man kan utan att kompromissa pĂ„ kvaliteten. Alla vingĂ„rdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.
HÄllbarhet
Frogâs Leap certifierades ekologiskt 1988 och Ă€r en pionjĂ€r inom hĂ„llbarhet i Napa. I stĂ€llet för besprutning anvĂ€nder man sig av vĂ€xelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strĂ€var efter biologisk mĂ„ngfald och att jorden mĂ„r bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer frĂ„n solceller.
HÀrliga aromer av jordgubbsmarmelad, en gnutta krydda och frÀscha sommarbÀr. Det Àr sÄ vinmakaren John Williams sjÀlv beskriver sin Zinfandel. SÄ lÄngt bort du kan komma frÄn trendiga monster-Zinfandel dÀr alkohol, överdriven smak och överdrivna priser dominerar. IstÀllet söker han sig till stilen man fann pÄ 40-och 50-talet som ofta bestod av sÄ kallade field blends dÀr Zinfandeln vÀxte tillsammans med Petite Sirah, Carignane och ibland Napa Gamay. Druvorna plockas nÀr de mogna och inte nÀr de har blivit till russin för att fÄ fram druvans unika fÀrg, aromer och den jordiga komplexiteten. De andra druvorna hjÀlper till att framhÀva Zinfandeln unika smak. Vinet bestÄr av: 81% Zinfandel, 10% Petite Sirah, 9% Carignane.
Druvorna vÀxer hos John Williams pÄ Frog's Leap i Napa Valley i en sÄ kallad "dry farmed vineyards". Dvs vingÄrdar som aldrig bevattnas, vilket annars Àr ofta förekommande i Napa Valley. HÀlften av vinet har lagrats pÄ amerikanska ekfat och hÀlften pÄ fyrkantiga betongkar i 13 mÄnader.
Fantastiskt att dricka ungt till en klassisk högrevsburgare eller en amerikansk chili. Men vinet har ocksÄ extremt bra lagringspotential och utvecklar fina mognadstoner i minst 20 Är.
Server Render
Server Render
Om producenten
Frogâs Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin Ă€r vĂ€ldigt enkel âatt göra sĂ„ naturliga viner man kan utan att kompromissa pĂ„ kvaliteten. Alla vingĂ„rdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.
HÄllbarhet
Frogâs Leap certifierades ekologiskt 1988 och Ă€r en pionjĂ€r inom hĂ„llbarhet i Napa. I stĂ€llet för besprutning anvĂ€nder man sig av vĂ€xelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strĂ€var efter biologisk mĂ„ngfald och att jorden mĂ„r bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer frĂ„n solceller.