VĂ€lkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfÀllen frÄn familjeÀgda producenter i stora delar av vÀrlden.

UpptÀck favoriter

Utforska vÄrt breda sortiment och var med i vÄr vinklubb Ward Wines & VÀnner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

BestÀll pÄ Systembolaget

NÀr du klickar pÄ köp lÀnkas du till Systembolaget dÀr du gör din bestÀllning.

VÀlkommen till vinets underbara vÀrld!
VÀnnerna pÄ Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
LĂ€nder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Frogs Leap Zinfandel
419 Sek
HÄllbar
VÄra viner / Rött vin / Frogs Leap Zinfandel

Frogs Leap Zinfandel

USA
Rött vin frĂ„n USA, Kalifornien ‱ 750 ml ‱ Art.nr. 92065 ‱ Alkoholhalt 14% ‱ Sockerhalt 0,7 g/l
419 SekInk. moms

TillfÀllig lansering 4 oktober 2024

Passar till
Nöt
Lamm
Vilt
LandUSA
DruvorZinfandel
ÅrgĂ„ng2021
SortimentTillfÀlligt sortiment
Producent
Frogs Leap Winery
Art.nr.
92065
Druvor
Zinfandel
Land
USA
Region
Kalifornien
ÅrgĂ„ng
2021
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
0,7 g/l
KaraktÀr

HÀrliga aromer av jordgubbsmarmelad, en gnutta krydda och frÀscha sommarbÀr. Det Àr sÄ vinmakaren John Williams sjÀlv beskriver sin Zinfandel. SÄ lÄngt bort du kan komma frÄn trendiga monster-Zinfandel dÀr alkohol, överdriven smak och överdrivna priser dominerar. IstÀllet söker han sig till stilen man fann pÄ 40-och 50-talet som ofta bestod av sÄ kallade field blends dÀr Zinfandeln vÀxte tillsammans med Petite Sirah, Carignane och ibland Napa Gamay. Druvorna plockas nÀr de mogna och inte nÀr de har blivit till russin för att fÄ fram druvans unika fÀrg, aromer och den jordiga komplexiteten. De andra druvorna hjÀlper till att framhÀva Zinfandeln unika smak. Vinet bestÄr av: 81% Zinfandel, 10% Petite Sirah, 9% Carignane.

Om vinet

Druvorna vÀxer hos John Williams pÄ Frog's Leap i Napa Valley i en sÄ kallad "dry farmed vineyards". Dvs vingÄrdar som aldrig bevattnas, vilket annars Àr ofta förekommande i Napa Valley. HÀlften av vinet har lagrats pÄ amerikanska ekfat och hÀlften pÄ fyrkantiga betongkar i 13 mÄnader.

Passar till

Fantastiskt att dricka ungt till en klassisk högrevsburgare eller en amerikansk chili. Men vinet har ocksÄ extremt bra lagringspotential och utvecklar fina mognadstoner i minst 20 Är.

Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin Ă€r vĂ€ldigt enkel –att göra sĂ„ naturliga viner man kan utan att kompromissa pĂ„ kvaliteten. Alla vingĂ„rdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.

HÄllbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och Ă€r en pionjĂ€r inom hĂ„llbarhet i Napa. I stĂ€llet för besprutning anvĂ€nder man sig av vĂ€xelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strĂ€var efter biologisk mĂ„ngfald och att jorden mĂ„r bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer frĂ„n solceller.

KaraktÀr

HÀrliga aromer av jordgubbsmarmelad, en gnutta krydda och frÀscha sommarbÀr. Det Àr sÄ vinmakaren John Williams sjÀlv beskriver sin Zinfandel. SÄ lÄngt bort du kan komma frÄn trendiga monster-Zinfandel dÀr alkohol, överdriven smak och överdrivna priser dominerar. IstÀllet söker han sig till stilen man fann pÄ 40-och 50-talet som ofta bestod av sÄ kallade field blends dÀr Zinfandeln vÀxte tillsammans med Petite Sirah, Carignane och ibland Napa Gamay. Druvorna plockas nÀr de mogna och inte nÀr de har blivit till russin för att fÄ fram druvans unika fÀrg, aromer och den jordiga komplexiteten. De andra druvorna hjÀlper till att framhÀva Zinfandeln unika smak. Vinet bestÄr av: 81% Zinfandel, 10% Petite Sirah, 9% Carignane.

Om vinet

Druvorna vÀxer hos John Williams pÄ Frog's Leap i Napa Valley i en sÄ kallad "dry farmed vineyards". Dvs vingÄrdar som aldrig bevattnas, vilket annars Àr ofta förekommande i Napa Valley. HÀlften av vinet har lagrats pÄ amerikanska ekfat och hÀlften pÄ fyrkantiga betongkar i 13 mÄnader.

Fyllighet
Syra
StrÀvhet

Passar till

Fantastiskt att dricka ungt till en klassisk högrevsburgare eller en amerikansk chili. Men vinet har ocksÄ extremt bra lagringspotential och utvecklar fina mognadstoner i minst 20 Är.

Nöt
Lamm
Vilt
Grillat

Server Render

Server Render

Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin Ă€r vĂ€ldigt enkel –att göra sĂ„ naturliga viner man kan utan att kompromissa pĂ„ kvaliteten. Alla vingĂ„rdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.

HÄllbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och Ă€r en pionjĂ€r inom hĂ„llbarhet i Napa. I stĂ€llet för besprutning anvĂ€nder man sig av vĂ€xelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strĂ€var efter biologisk mĂ„ngfald och att jorden mĂ„r bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer frĂ„n solceller.