Smakrikt, kryddigt och elegant med inslag av hallon, körsbär, nypon, kanel, kakao och rosor. Fin tanninstruktur och en lång och djup eftersmak där toner av kryddor och katrinplommon kommer fram.
Druvorna till Le Tense Sassella Valtellina Superiore DOCG skördas för hand i oktober från sydvända terrasserade vingårdar i Sassella-zonen. Efter avstjälkning vinifieras frukten genom traditionell jäsning vid kontrollerad temperatur för att bevara Nebbiolons typiska aromer och subtil elegans. Vinet lagras därefter i två år, varav ett år på stora franska ekfat och barriques, vilket ger struktur, djup och en harmonisk mognad.
Servera till grillat lamm eller nötkött, vegetariska rätter med mycket smaker eller till lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 16-18°C.
Om producenten
Vinhuset Nino Negri grundades 1897 i Valtellina, ett distrikt i Italiens nordligaste vinregion Lombardiet. Här ligger odlingarna med Alperna som närmaste granne på gränsen till Schweiz. Naturen är kuperad och dramatisk med några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med en lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet.
I över 120 år har Nino Negri varit ett flaggskepp för viner som uttrycker det unika Valtellina står för. Numera sker vinmakningen under ledning av den kända vinmakaren Danilo Drocco.
Smakrikt, kryddigt och elegant med inslag av hallon, körsbär, nypon, kanel, kakao och rosor. Fin tanninstruktur och en lång och djup eftersmak där toner av kryddor och katrinplommon kommer fram.
Druvorna till Le Tense Sassella Valtellina Superiore DOCG skördas för hand i oktober från sydvända terrasserade vingårdar i Sassella-zonen. Efter avstjälkning vinifieras frukten genom traditionell jäsning vid kontrollerad temperatur för att bevara Nebbiolons typiska aromer och subtil elegans. Vinet lagras därefter i två år, varav ett år på stora franska ekfat och barriques, vilket ger struktur, djup och en harmonisk mognad.
Servera till grillat lamm eller nötkött, vegetariska rätter med mycket smaker eller till lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 16-18°C.
Server Render
Om producenten
Vinhuset Nino Negri grundades 1897 i Valtellina, ett distrikt i Italiens nordligaste vinregion Lombardiet. Här ligger odlingarna med Alperna som närmaste granne på gränsen till Schweiz. Naturen är kuperad och dramatisk med några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med en lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet.
I över 120 år har Nino Negri varit ett flaggskepp för viner som uttrycker det unika Valtellina står för. Numera sker vinmakningen under ledning av den kända vinmakaren Danilo Drocco.
Server Render