Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Fem snabba med Fredrik Lindfors

I samband med nylanseringen av vår hemsida bad vi några av Sveriges främsta vinkännare att svara på fem snabba frågor om deras intresse för vin.

Möt Fredrik Lindfors

Fredrik arbetar som produktchef på Ward Wines och har en bakgrund som chefssommelier på Grand Hôtel i Stockholm och titlar som världens 5:e bästa sommelier samt tvåfaldig svensk mästare i sommellerie. Nu har turen kommit till Fredrik att få berätta om ett av sina bästa vin & mat minnen.

När började du intressera dig för vin & mat?

Jag började min bana som bartender från början och tog spritvägen in till vinets värld.

När jag första gången fick ett provglas av en Super Tuscan som några gäster hade beställt blev jag helt ”mind blown” över hur komplext och uttrycksfullt vin kunde vara. Jag ville lära mig allt om vin och på den vägen blev det – några månader senare hade jag anmält mig till sommelierutbildningen i Grythyttan.

Berätta om ett av dina bästa vin & mat minnen!

Första gången jag reste till Piemonte var det i mitten av november när den vita albatryffeln var i säsong. Det är en helt magisk tid på året då man känner doft av tryffel var man än går. En bekant till vinmakaren som vi hade träffat dagen innan skulle ge sig ut för att leta tryffel med sin hund och vi fick haka på.

Vi spenderade säkert 2 timmar ute i skogen innan vi skrapat ihop ett par små tryffelknölar. Efter den långa promenaden tog den här härliga mannen, Luca, oss tillbaka till sin gård där hans faster hade dukat upp för lunch. Efter lite antipasti och den klassiska vitello tonnaton kom huvudnumret: pasta med smör och hyvlad vit tryffel som vi precis hade plockat. Helt ofattbart gott tillsammans med precis lagom mogen (läs 10 år gammal) Barolo.

En otrolig gästvänlighet och en mat och vinkombo som jag ofta drömmer om.

Vilken av vinerna i Ward Wines portfölj är din favorit?

Jag har många favoriter i portföljen men nu när hösten börjar smyga på vattnas det extra mycket när jag tänker på vinerna från Frog’s Leap. De gör viner i elegant och mer europeisk stil med mer struktur och fräschör. Frog’s Leap Zinfandel sätter helt nya perspektiv på hur elegant Zin faktiskt kan vara!

Vad är ditt bästa tips att äta till ett glas av Frog's Leap Zinfandel?

En perfekt rosastekt lammfilé med salvia, rosmarin, lammsky och kantareller. Det är en homerun!

Trots din stora kunskap om vin så finns det enligt oss på Ward Wines alltid något mer att lära om vinets underbara värld - vad kommer du utforska mer i höst?

Nu är jag nybliven pappa så det blir mest böcker och poddar om föräldraskap men annars ska jag njutningsläsa om Sicilien, Bourgogne och Napa.

Fredriks favoriter från Frog's Leap
Ekologisk
Hållbar
Frogs Leap WineryFrogs Leap Zinfandel
USA
339 Sek
Hållbar
Ekologisk
Frogs Leap WineryFrogs Leap Chardonnay
USA
339 Sek