I samband med nylanseringen av vår hemsida bad vi några av Sveriges främsta vinkännare att svara på fem snabba frågor om deras intresse för vin.
Möt Maya Samuelsson
Maya är vinprofil i TV4 Nyhetsmorgon, hon skriver för Elle Mat & Vin och är involverad i familjeföretaget Vinkällan Dryckesutbildningar.
Instagram: @maya_samuelsson.
När började du intressera dig för vin & mat?
Då min pappa, Dick Samuelsson, har jobbat med vin sedan han var 18år och mina föräldrar grundade Vinkällan dryckesutbildningar 1998 då jag bara var 9 år sedan så har jag växt upp med mat och vin sedan tidig ålder. Jag var i en vingård första gången när jag var bara 6 månader och hemma har mat och dryck alltid haft ett visst fokus. Så har nog inte en specifik punkt där det startade utan har haft ett stort intresse så länge jag kan komma ihåg.
Berätta om ett av dina bästa vin & matminnen!
Torr sherry och svamp är det bästa som finns och nu när hösten på gång så börjar det vattnas i munnen bara jag tänker på det. Smörstekt på knäckemacka, som svamp-omelett eller svamp-risotto!
Möt fler av våra vänner som vi ställt fem snabba frågor till i samband med lanseringen:
Vilken av vinerna i Ward Wines portfölj är din favorit & vilket är ditt bästa tips att äta till?
Oh, finns nog många men Pol Roger är ju alltid en favorit. Rosén tillsammans med parmapizza är en dröm kombo!
Trots din stora kunskap om vin så finns det enligt oss på Ward Wines alltid något mer att lära om vinets underbara värld - vad kommer du utforska mer i höst?
Men ja, man är aldrig fullärd och ibland känns det som det faller bort något varje gång man lär sig något nytt, haha. I höst, pga orsaker jag inte kan berätta om riktigt ännu men snart J, kommer det bli visst fokus på Argentina och Chile! Två länder som jag fortfarande inte har gjort vinresor i. Ser så mycket fram emot detta!
Recept & Perfect pairs