Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Reportage

Sverige fyra i Bocuse d'Or 2023

Jimmi Eriksson kom på en hedrande fjärde-plats i världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or, som avgjordes i Lyon den 23 januari 2023. Det svenska teamet var synkade och väl förberedda och presenterade med bravur, dock räckte det inte hela vägen till pallplats i den hårda konkurrensen.

24 tävlande nationer

Guldstatyetten gick till Danmark, silvret till Norge och bronset till Ungern.

Jimmi Eriksson utsågs till Sveriges representant i Bocuse d’Or för två år sedan. Sedan dess har han tillsammans med commis/assisterande kock Thilda Mårtensson, lagets coach Martin Brag samt Bocuse d’Or Swedens president Tommy Myllymäki, arbetat mot världsfinalen i Bocuse d’Or där 24 nationer tävlade om de åtråvärda medaljerna.

Jag är så stolt över hela teamet, men vi hade naturligtvis pallplats i sikte. Det har varit en lång resa som samtidigt har varit otroligt givande och utvecklande. Jag tar med mig många nya erfarenheter och har skapat många nya vänner och kollegor inom svensk och internationell gastronomi. Det här är en upplevelse som är få förunnat och jag har verkligen lärt mig hur hårt jag kan pusha mig själv när det gäller, säger Jimmi Eriksson direkt från Lyon.

Feed the Kids

Helstekt marulk fylld med rökta slag, mousseline på pilgrimsmussla och bergamott toppad med fänkålspollen och espelette. Så lät en del av beskrivningen av de svenska tävlingsrätterna som serverades på ett silverfat. Menyn bestod även av tallrikspresentationen med temat Feed The Kids, som innehöll en förrätt, varmrätt och efterrätt med pumpa som huvudråvara.

Jimmi Eriksson om sin inspiration till fatpresentationen:
Jag har låtit mig inspireras av barndomsminnen från den svenska landsbygden och erfarenheter från mina många resor runt om i världen. Svensk mattradition känns igen i enkelheten i smakerna kombinerat med skandinavisk elegans samtidigt som jag alltid vill ha med en lekfullhet i presentationen.

Om tävlingen

Totalt tävlade 24 nationer från olika delar av världen under två dagar i Lyon. Fem timmar och 30 minuter fick varje lag på sig att tillaga två serveringar för 15 personer vardera. De tävlande bedöms på smak, teknik, presentation och organisation. Teamen bedöms även på hur det egna landet kommer fram i rätterna. Tommy Myllymäki är president för det svenska teamet och Sveriges representant i juryn. Det svenska silverfatet är i design av Sara Gibrand, smide av Sebastian Schildt och producerat av Swedese.

Bocuse d’Or är världens mest prestigefyllda tävling för kockar och grundades 1987 av franska mästerkocken Paul Bocuse. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Bocuse d’Or Sweden som i sin tur ägs av Restaurangakademien AB.

Ward Wines är stolt sponsor till det Svenska laget.