Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du slutför din beställning till närmaste butik eller för hemleverans.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Populära sökningar
rosévinchampagneBlack StallionRiesling
Populära produkter
Weingut Klumpp

Weingut Klumpp

I vindistriket Baden i sydvästa Tyskland ligger Weingut Klumpp – en 25 hektar stor vingård som är uppdelad i 50 mindre vingårdar. Hälften av ytan är planterad med röda druvor och den andra hälften med vita druvor.

Hantverk och tradition
Weingut Klumpp startades 1983 av Ulrich och Marietta Klumpp, som båda arbetat med vinodling sedan många år. Här växte deras söner, Andreas och Markus upp, och idag är det bröderna som tagit över och driver egendomen.

Sedan 1996 är alla odlingar ekologiskt certifierade och genom en strikt skördekontroll håller samtliga viner en hög kvalitet. Så gott som alla viner är torra och uttrycker såväl druvkaraktär som jordmån. De gröna druvor som odlas är Riesling, Weissburgunder, Grauburgunder, Auxerrois (på den äldsta vingården – planterade redan 1965) och Chardonnay. De röda druvorna är Spätburgunder, St. Laurent, Lemberger, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Merlot.

Bröderna Klumpp har inga problem med att blanda druvor – oavsett årgång – om det passar i den smakprofil och kvalitet de letar efter för just det specifika vinet!

Utvalda viner från Weingut Klumpp & Tyskland
Weingut KlumppKlumpp Grauburgunder
175 Sek
Weingut Markus SchneiderSchneider Ursprung
159 Sek
Weingut Markus SchneiderSchneider Tradition Pinot Noir
295 Sek
Utvalda viner från Weingut Klumpp & Tyskland

Server Render

Vingårdarna
De vita vinerna görs uteslutande i ståltank, medan de röda vinerna lagras mellan 6-12 månader på små franska ekfat. Viner från utvalda och specifika vingårdar kan komam att lagras på ek längre och om det skulle passa den specifika årgången.

Bröderna gör klassiska viner men älskar modern design. Vingården är ekologiskt certifierad sedan 1996.
"Inte för att marknaden och våra kunder kräver det, utan för att det är vår egen övertygelse." -säger bröderna Klumpp i kör