Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Noble Vines

Noble Vines

Noble Vines viner kommer från San Bernabe, den första vingård i Kalifornien som certifierades hållbart för sitt genuina miljöengagemang enligt California Sustainable Winegrowing Program. Vingården San Bernabe ligger i AVA Monterey, strax söder om San Francisco och omfattar 2 800 hektar vinodlingar med främst Pinot Noir till röda viner och Chardonnay till vita viner.

Aktuella viner från Noble Vines
Hållbar
Noble VinesNoble Vines 667 Pinot Noir
147 Sek
Nyhet
Hållbar
Noble VinesNoble Vines 446 Chardonnay
149 Sek
Aktuella viner från Noble Vines
Hållbar
Noble VinesNoble Vines 667 Pinot Noir
147 Sek
Nyhet
Hållbar
Noble VinesNoble Vines 446 Chardonnay
149 Sek

Hantverket och vinmakningen

Noble Vines ägs av familjen Indelicato som äger Delicato Family Wines med bl.a vinhus som Black Stallion Estate Winery och Irony Wine Cellars. Familjen Indelicato köpte vingården San Bernabe redan 1988 och idag utgör vingården en betydande hörnsten för hela företagets vinproduktion.

Klimatet i AVA Monterey, Kalifornien innebär varma soliga dagar, svala nätter och en jordmån som främst består av sand. Landskapet är varierande med vackra dalar och bördiga, gröna sluttningar. Vinmakare på Noble Vines är James Ewart som ursprungligen kommer från Australien. Idag lever han sin dröm som ansvarig för vinframställningen på Noble Vines.

Nummer på klonen syns på etiketten

Alla viner från Noble Vines är namngivna efter den klon och vinstock som de kommer från. Till exempel är siffrorna 667 i namnet på Noble Vines Pinot Noir den Dijon-klon av Pinot Noir som används. Klonen 667 hämtades i Côte d’Or i Bourgogne och planterades i Kalifornien. Det som utmärker just den här klonen är de små, tighta druvklasarna som ger mer färg och mer tannin än många andra kloner av Pinot Noir som odlas i Kalifornien.

Hållbara odlingar

Druvorna till Noble Vines viner odlas på de mjuka sluttningarna med svalt klimat i San Bernabe Vineyard i AVA Monterey, Kalifornien. Odlingen sker hållbar och är certifierat enligt California Sustainable Winegrowing Program. Engagemanget för hållbarhet är djup rotat i både familjen och organisationen och innebär ett fokuserat arbete på hela vinproduktionen från odlingarna till vinet i glaset - "From grape to glas".

Artiklar & vinspiration

Server Render