Altano Branco har en aromatisk profil med inslag av citrus, tropiska frukter som litchi och passionsfrukt, samt örtiga toner. Smaken är frisk och livlig med noter av grönt äpple, lime och en krispig mineralitet. Vinet har en balanserad syra och en ren, uppfriskande avslutning.
Druvorna skördas från högt belägna vingårdar i Douro-dalen, vilket ger dem en frisk syra och aromatisk komplexitet. Efter avstjälkning och lätt krossning sker en kort skalkontakt för att extrahera aromämnen. Musten jäses i rostfria ståltankar vid 14–16 °C för att bevara fräschören. Vinet lagras sedan i fem månader i tankar med minimal syrekontakt för att bevara de primära aromerna.
Detta vin passar utmärkt till skaldjur, grillad fisk, kalla sallader och lättare vegetariska rätter. Dess friska syra och aromatiska profil gör det också till ett utmärkt val som aperitif.
Om producenten
Familjen Symington är den största vingårdsägaren i Dourodalen med 27 Quinats och odlingar på vackra terrasser längs med floden. Flera av de mest historiska och kända lägena är i familjens ägo; ”Quintas” som Vesuvio, Malvedos, Bomfim, Cavadinha med flera är namn som får älskare av portvin världen över att lystra lite extra. Numera producerar familjen även stilla viner med stor framgång i olika delar av Dourodalen.
Hållbarhet
Symington Family Estate är B-Corp-certifierade. Det innebär högt ställda krav på sociala, miljömässiga och etiska affärsmetoder. Som den största odlaren av ekologiskt certifierad mark i norra Portugal visar det att de tar sitt ansvar för miljö och klimat på allvar för kommande generationer.
Altano Branco har en aromatisk profil med inslag av citrus, tropiska frukter som litchi och passionsfrukt, samt örtiga toner. Smaken är frisk och livlig med noter av grönt äpple, lime och en krispig mineralitet. Vinet har en balanserad syra och en ren, uppfriskande avslutning.
Druvorna skördas från högt belägna vingårdar i Douro-dalen, vilket ger dem en frisk syra och aromatisk komplexitet. Efter avstjälkning och lätt krossning sker en kort skalkontakt för att extrahera aromämnen. Musten jäses i rostfria ståltankar vid 14–16 °C för att bevara fräschören. Vinet lagras sedan i fem månader i tankar med minimal syrekontakt för att bevara de primära aromerna.
Detta vin passar utmärkt till skaldjur, grillad fisk, kalla sallader och lättare vegetariska rätter. Dess friska syra och aromatiska profil gör det också till ett utmärkt val som aperitif.
Server Render
Om producenten
Familjen Symington är den största vingårdsägaren i Dourodalen med 27 Quinats och odlingar på vackra terrasser längs med floden. Flera av de mest historiska och kända lägena är i familjens ägo; ”Quintas” som Vesuvio, Malvedos, Bomfim, Cavadinha med flera är namn som får älskare av portvin världen över att lystra lite extra. Numera producerar familjen även stilla viner med stor framgång i olika delar av Dourodalen.
Hållbarhet
Symington Family Estate är B-Corp-certifierade. Det innebär högt ställda krav på sociala, miljömässiga och etiska affärsmetoder. Som den största odlaren av ekologiskt certifierad mark i norra Portugal visar det att de tar sitt ansvar för miljö och klimat på allvar för kommande generationer.