Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Château l'Hospitalet La Réserve Blanc
219 Sek
Hållbar
Våra viner / Vitt vin / Château l'Hospitalet La Réserve Blanc

Château l'Hospitalet La Réserve Blanc

France
Vitt vin från Frankrike, Languedoc-Roussillon, La Clape • 750 ml • Art.nr. 7340201 • Alkoholhalt 14.5% • Sockerhalt < 1 g/l
219 SekInk. moms
Passar till
Fisk
Fågel
Skaldjur
DruvorBourboulenc, Grenache Blanc, Roussanne, Vermentino
RegionLanguedoc-Roussillon, La Clape
Årgång2023
SortimentBeställningssortiment
Producent
Gérard Bertrand
Art.nr.
7340201
Druvor
Bourboulenc, Grenache Blanc, Roussanne, Vermentino
Land
Frankrike
Region
Languedoc-Roussillon, La Clape
Årgång
2023
Alkoholhalt
14.5%
Sockerhalt
< 1 g/l
Karaktär

Fylligt och smakrikt med fin fräschör och toner av färsk frukt med aromatiska inslag. Inslag av persikor, äpplen, citrus och honung med nyanser av anis, mynta och sydfranska örter. Ett elegant, välbalanserat vin med mycket karaktär och lång avslutning.

Om vinet

Château de l’Hospitalet ligger hundra meter över havet vid Medelhavets kust och har ett unikt mikroklimat. Det torra, solrika medelhavsklimatet kombineras med kalkstensjordar som lagrar värme under dagen och avger den nattetid, vilket gynnar druvornas mognad. Havets närhet och vingårdens höjd bidrar dessutom till att mildra temperaturväxlingarna – en viktig faktor för vinets fräschör. Sedan årgång 2017 odlas vingården enligt biodynamiska principer. Varje druvsort skördas för hand vid optimal mognad och pressas försiktigt i hela klasar med lågtrycks-pneumatisk press. Efter kall sedimentering i 48 timmar påbörjas jäsningen, och musten förs över till nya ekfat, där varje druvsort hålls åtskild.
Vinet lagras på ekfat i 7–8 månader, med regelbunden omrörning av jästfällningen (batonnage). Slutligen klarnas vinet lätt, men buteljeras ofiltrerat för att bevara så mycket karaktär som möjligt.

Passar till

Servera till rätter med ljust kött, fågel, fisk, sallader och unga mjukostar.

Gérard Bertrand

Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.

Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.

Karaktär

Fylligt och smakrikt med fin fräschör och toner av färsk frukt med aromatiska inslag. Inslag av persikor, äpplen, citrus och honung med nyanser av anis, mynta och sydfranska örter. Ett elegant, välbalanserat vin med mycket karaktär och lång avslutning.

Om vinet

Château de l’Hospitalet ligger hundra meter över havet vid Medelhavets kust och har ett unikt mikroklimat. Det torra, solrika medelhavsklimatet kombineras med kalkstensjordar som lagrar värme under dagen och avger den nattetid, vilket gynnar druvornas mognad. Havets närhet och vingårdens höjd bidrar dessutom till att mildra temperaturväxlingarna – en viktig faktor för vinets fräschör. Sedan årgång 2017 odlas vingården enligt biodynamiska principer. Varje druvsort skördas för hand vid optimal mognad och pressas försiktigt i hela klasar med lågtrycks-pneumatisk press. Efter kall sedimentering i 48 timmar påbörjas jäsningen, och musten förs över till nya ekfat, där varje druvsort hålls åtskild.
Vinet lagras på ekfat i 7–8 månader, med regelbunden omrörning av jästfällningen (batonnage). Slutligen klarnas vinet lätt, men buteljeras ofiltrerat för att bevara så mycket karaktär som möjligt.

Fyllighet
Syra
Fruktsötma

Passar till

Servera till rätter med ljust kött, fågel, fisk, sallader och unga mjukostar.

Fisk
Fågel
Skaldjur
Vegetariskt
Fläsk
Buffémat
Sällskapsvin

Server Render

Gérard Bertrand

"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"

Gérard Bertrand

Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.

Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.

Bra köp!

Maffig och bred med gott om både solmogen frukt och lite brända fattoner.

Allt om vin, 2021