Fylligt och smakrikt med fin fräschör och toner av färsk frukt med aromatiska inslag. Inslag av persikor, äpplen, citrus och honung med nyanser av anis, mynta och sydfranska örter. Ett elegant, välbalanserat vin med mycket karaktär och lång avslutning.
Château de l’Hospitalet ligger hundra meter över havet vid Medelhavets kust och har ett unikt mikroklimat. Det torra, solrika medelhavsklimatet kombineras med kalkstensjordar som lagrar värme under dagen och avger den nattetid, vilket gynnar druvornas mognad. Havets närhet och vingårdens höjd bidrar dessutom till att mildra temperaturväxlingarna – en viktig faktor för vinets fräschör. Sedan årgång 2017 odlas vingården enligt biodynamiska principer. Varje druvsort skördas för hand vid optimal mognad och pressas försiktigt i hela klasar med lågtrycks-pneumatisk press. Efter kall sedimentering i 48 timmar påbörjas jäsningen, och musten förs över till nya ekfat, där varje druvsort hålls åtskild.
Vinet lagras på ekfat i 7–8 månader, med regelbunden omrörning av jästfällningen (batonnage). Slutligen klarnas vinet lätt, men buteljeras ofiltrerat för att bevara så mycket karaktär som möjligt.
Servera till rätter med ljust kött, fågel, fisk, sallader och unga mjukostar.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Fylligt och smakrikt med fin fräschör och toner av färsk frukt med aromatiska inslag. Inslag av persikor, äpplen, citrus och honung med nyanser av anis, mynta och sydfranska örter. Ett elegant, välbalanserat vin med mycket karaktär och lång avslutning.
Château de l’Hospitalet ligger hundra meter över havet vid Medelhavets kust och har ett unikt mikroklimat. Det torra, solrika medelhavsklimatet kombineras med kalkstensjordar som lagrar värme under dagen och avger den nattetid, vilket gynnar druvornas mognad. Havets närhet och vingårdens höjd bidrar dessutom till att mildra temperaturväxlingarna – en viktig faktor för vinets fräschör. Sedan årgång 2017 odlas vingården enligt biodynamiska principer. Varje druvsort skördas för hand vid optimal mognad och pressas försiktigt i hela klasar med lågtrycks-pneumatisk press. Efter kall sedimentering i 48 timmar påbörjas jäsningen, och musten förs över till nya ekfat, där varje druvsort hålls åtskild.
Vinet lagras på ekfat i 7–8 månader, med regelbunden omrörning av jästfällningen (batonnage). Slutligen klarnas vinet lätt, men buteljeras ofiltrerat för att bevara så mycket karaktär som möjligt.
Servera till rätter med ljust kött, fågel, fisk, sallader och unga mjukostar.
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Maffig och bred med gott om både solmogen frukt och lite brända fattoner.