Generös och komplex doft av päron, honung och en rostad fatkaraktär. Smaken är generös och inbjudande med inslag av vanilj, smör och tropisk frukt, lång eftersmak.
Cigalus Blanc är ett av Gérard Bertrands biodynamiskt certifierade premiumviner. Varje druvsort handplockas för sig när de uppnått optimal mognad. Druvorna är försiktigt pressade innan 70% genomgår en första jäsning på ekfat och 30% i rostfria ståltankar. Vinet genomgår malolaktisk jäsning. Vinet lagras i 7-8 månader och efter en mycket försiktig filtrering buteljeras vinet.
Servera till kraftigare fisk- och skaldjursrätter eller som aperitif.
Serveringstemperatur: 10-12° C
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Generös och komplex doft av päron, honung och en rostad fatkaraktär. Smaken är generös och inbjudande med inslag av vanilj, smör och tropisk frukt, lång eftersmak.
Cigalus Blanc är ett av Gérard Bertrands biodynamiskt certifierade premiumviner. Varje druvsort handplockas för sig när de uppnått optimal mognad. Druvorna är försiktigt pressade innan 70% genomgår en första jäsning på ekfat och 30% i rostfria ståltankar. Vinet genomgår malolaktisk jäsning. Vinet lagras i 7-8 månader och efter en mycket försiktig filtrering buteljeras vinet.
Servera till kraftigare fisk- och skaldjursrätter eller som aperitif.
Serveringstemperatur: 10-12° C
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Rejält och maffigt med vit persika, apelsin, örtighet och en lätt rökig fatkrydda. Ganska ungt och stramt vid provningstillfället, låt blomma ut i källaren.