Stor och fruktig doft med rostad fatkaraktär. Mycket generös smak av mörka bär, plommon, rostade ekfat och en lite örtig ton, mjuka tanniner och en lång, fyllig eftersmak.
Druvorna till Cigalus Rouge skördas för hand. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och lagras sedan på nya franska ekfat i 12 månader innan det buteljeras utan filtrering. Flaskorna vilar sedan ett år i vinhusets källare innan Cigalus Rouge släpps till försäljning.
Årgång 2016 serverades till varmrätten vid Nobelbanketten 2018.
Servera Cigalus Rouge till lamm, nöt, fågel och viltkött. Vinet passar även perfekt till såväl svenska som franska hårdostar.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Stor och fruktig doft med rostad fatkaraktär. Mycket generös smak av mörka bär, plommon, rostade ekfat och en lite örtig ton, mjuka tanniner och en lång, fyllig eftersmak.
Druvorna till Cigalus Rouge skördas för hand. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och lagras sedan på nya franska ekfat i 12 månader innan det buteljeras utan filtrering. Flaskorna vilar sedan ett år i vinhusets källare innan Cigalus Rouge släpps till försäljning.
Årgång 2016 serverades till varmrätten vid Nobelbanketten 2018.
Servera Cigalus Rouge till lamm, nöt, fågel och viltkött. Vinet passar även perfekt till såväl svenska som franska hårdostar.
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Server Render