En förförisk doft av medelhavsörter, plommon, fikon, vanilj, mörka körsbär och mörk choklad. Sammetslena tanniner och lång, angenäm eftersmak.
Vingårdarna är planterade 45-60 meter över havet i leriga jordar där Merlotdruvan tillåts utveckla sin komplexa karaktär samtidigt som den behåller sin aromatiska fräschör. Druvorna plockas för hand och jäsning skedde på franska barriquer, varav en tredjedel var nya. Delar av vinet jäste under låg temperatur för att bibehålla de friska aromerna och andra delar jäste varmare i temperaturer upp till 30°C för att extrahera tannin och struktur. Efter jäsningen och malolaktisk jäsning har vinet lagrats i 12 månader på barrique och därefter ytterligare 6 månader på flaska.
Serveras källarsvalt till lamm med italienska örter, mustiga grytor eller en bit lagrad hårdost.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
En förförisk doft av medelhavsörter, plommon, fikon, vanilj, mörka körsbär och mörk choklad. Sammetslena tanniner och lång, angenäm eftersmak.
Vingårdarna är planterade 45-60 meter över havet i leriga jordar där Merlotdruvan tillåts utveckla sin komplexa karaktär samtidigt som den behåller sin aromatiska fräschör. Druvorna plockas för hand och jäsning skedde på franska barriquer, varav en tredjedel var nya. Delar av vinet jäste under låg temperatur för att bibehålla de friska aromerna och andra delar jäste varmare i temperaturer upp till 30°C för att extrahera tannin och struktur. Efter jäsningen och malolaktisk jäsning har vinet lagrats i 12 månader på barrique och därefter ytterligare 6 månader på flaska.
Serveras källarsvalt till lamm med italienska örter, mustiga grytor eller en bit lagrad hårdost.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.