Lättillgängligt, torrt och friskt med toner av skogshallon, körsbär, viol och färska örter – perfekt till lättare rätter eller som sällskapsvin.
Druvorna skördas för hand och jäser i hela klasar, sk semi-maceration carbonique, det innebär att hela druvklasar läggs i en sluten tank som är fylld med koldioxid. Jäsningen startar inuti druvan med hjälp av naturliga enzymer och efter någon dag pressas druvorna och jäsningen fortsätter på naturligt sätt. Detta bidrar till vinets friska och ungdomliga karaktär. Det är 38 byar i hjärtat av regionen som har rätt att beteckna sina viner Beaujolais-Villages. Flower-label är en klassisk etikett där de tre blommorna symboliserar färgerna "blue-blanc-rouge" i den franska flaggan.
Servera till stekt eller grillad fisk, till vegetariskt eller till lättare rätter av ljust kött.
Serveringstemperatur: 14-16°C
Om producenten
Georges Duboeuf har haft en avgörande roll i att sätta Beaujolais på världskartan, inte minst under den tid då Beaujolais Nouveau lanserades. Genom åren har Georges byggt upp ett nätverk av odlare och därmed skapat en plattform för att lyfta fram flera delar av regionens unika uttryck. Idag är de en tongivande producent i det moderna Beaujolais, en region som genomgått en påtaglig kvalitetsresa och hyllas internationellt för sina karaktäristiska viner. Familjens arv drivs nu vidare av fjärde generationen, som fortsätter att utveckla viner med samma fokus på ursprung och elegans. Genom sin mångsidiga portfölj – från fruktiga och tillgängliga Beaujolais Nouveau till uttrycksfulla och strukturerade viner från utvalda Crus – fångar de hela regionens själ och historia.
Hållbarhet
I vingårdarna arbetar familjen Georges Duboeuf och deras kontrakterade odlare med respekt för naturen och varje växtplats. Hållbarhet står i fokus genom omsorgsfullt jordbruk, bevarande av biologisk mångfald och långsiktiga samarbeten med lokala odlare. Resultatet är viner som speglar Beaujolais varierade klimat och jordmåner – levande, uttrycksfulla och med tydligt uttryck från växtplatsen.
Lättillgängligt, torrt och friskt med toner av skogshallon, körsbär, viol och färska örter – perfekt till lättare rätter eller som sällskapsvin.
Druvorna skördas för hand och jäser i hela klasar, sk semi-maceration carbonique, det innebär att hela druvklasar läggs i en sluten tank som är fylld med koldioxid. Jäsningen startar inuti druvan med hjälp av naturliga enzymer och efter någon dag pressas druvorna och jäsningen fortsätter på naturligt sätt. Detta bidrar till vinets friska och ungdomliga karaktär. Det är 38 byar i hjärtat av regionen som har rätt att beteckna sina viner Beaujolais-Villages. Flower-label är en klassisk etikett där de tre blommorna symboliserar färgerna "blue-blanc-rouge" i den franska flaggan.
Servera till stekt eller grillad fisk, till vegetariskt eller till lättare rätter av ljust kött.
Serveringstemperatur: 14-16°C
Server Render
Om producenten
Georges Duboeuf har haft en avgörande roll i att sätta Beaujolais på världskartan, inte minst under den tid då Beaujolais Nouveau lanserades. Genom åren har Georges byggt upp ett nätverk av odlare och därmed skapat en plattform för att lyfta fram flera delar av regionens unika uttryck. Idag är de en tongivande producent i det moderna Beaujolais, en region som genomgått en påtaglig kvalitetsresa och hyllas internationellt för sina karaktäristiska viner. Familjens arv drivs nu vidare av fjärde generationen, som fortsätter att utveckla viner med samma fokus på ursprung och elegans. Genom sin mångsidiga portfölj – från fruktiga och tillgängliga Beaujolais Nouveau till uttrycksfulla och strukturerade viner från utvalda Crus – fångar de hela regionens själ och historia.
Hållbarhet
I vingårdarna arbetar familjen Georges Duboeuf och deras kontrakterade odlare med respekt för naturen och varje växtplats. Hållbarhet står i fokus genom omsorgsfullt jordbruk, bevarande av biologisk mångfald och långsiktiga samarbeten med lokala odlare. Resultatet är viner som speglar Beaujolais varierade klimat och jordmåner – levande, uttrycksfulla och med tydligt uttryck från växtplatsen.