Bärig, ungdomlig stil med inslag av viol, lakrits , körsbär och viss örtighet.
Marc Dudet är granne till Georges Duboeuf och tillsammans produceras viner från långtidskontrakterade odlare. Vinet har delvis genomgått så kallad maceration carbonique, som innebär att hela druvklasar läggs i en sluten tank som är fylld med koldioxid. Jäsningen startar inuti druvan med hjälp av enzymer och efter någon dag pressas druvorna och jäsningen fortsätter på traditionellt sätt. Vinet har lagrats på ståltank i 8 månader och har genomgått malolaktisk jäsning.
Servera till rätter av ljust kött, som kalv och kyckling, eller en krämig pastarätt. Även gott att servera till en grillad fisk och till vegetariska rätter. Serveringstemperatur: 14-16° C.
Om producenten
Marc Dudet är en negociant med bas i den lilla byn Romanèche-Thorins i södra Bourgogne, hjärtat av Beaujolais. Verksamheten grundades i början av 1980-talet, och ligger granne med regionens mest välkända namn – Georges Duboeuf. Sedan starten har Dudet fokuserat på att lyfta fram områdets mångfald genom nära samarbeten med noggrant utvalda odlare.
Hans viner speglar den nya generationens Beaujolais: uttrycksfulla och välbalanserade med tydlig känsla av ursprung. Fokus ligger på fräsch frukt, djup bärighet och den typiska steniga mineralitet som kommer från regionens granitjordar.
Bärig, ungdomlig stil med inslag av viol, lakrits , körsbär och viss örtighet.
Marc Dudet är granne till Georges Duboeuf och tillsammans produceras viner från långtidskontrakterade odlare. Vinet har delvis genomgått så kallad maceration carbonique, som innebär att hela druvklasar läggs i en sluten tank som är fylld med koldioxid. Jäsningen startar inuti druvan med hjälp av enzymer och efter någon dag pressas druvorna och jäsningen fortsätter på traditionellt sätt. Vinet har lagrats på ståltank i 8 månader och har genomgått malolaktisk jäsning.
Servera till rätter av ljust kött, som kalv och kyckling, eller en krämig pastarätt. Även gott att servera till en grillad fisk och till vegetariska rätter. Serveringstemperatur: 14-16° C.
Server Render
Om producenten
Marc Dudet är en negociant med bas i den lilla byn Romanèche-Thorins i södra Bourgogne, hjärtat av Beaujolais. Verksamheten grundades i början av 1980-talet, och ligger granne med regionens mest välkända namn – Georges Duboeuf. Sedan starten har Dudet fokuserat på att lyfta fram områdets mångfald genom nära samarbeten med noggrant utvalda odlare.
Hans viner speglar den nya generationens Beaujolais: uttrycksfulla och välbalanserade med tydlig känsla av ursprung. Fokus ligger på fräsch frukt, djup bärighet och den typiska steniga mineralitet som kommer från regionens granitjordar.