Klar granatröd färg. Vinet har intensiva och generösa fruktiga toner, subtil mineralitet och inslag färska örter som peppar och mynta. Tanninerna är mjuka och vinet har en frisk, fruktig eftersmak.
Vinerna som produceras med druvor från den branta sluttningen med rosafärgad granitjord är kända för sin generösa fruktighet med en touch av mineralitet. Vingården är belägen på 340 m i öst, sydöstligt läge under kapellet "La Chapelle de La Madone" som byggdes 1866 till Madonna jungfru Maria. Statyn av Madonnan vakar över vingårdarna som ett slags skyddshelgon mot vinbladssjukdomar. La Madone är en sk Lieu-Dit som identifierats med speciella förutsättningar och kallas i folkmun "Queen of the Crus". Vinet har lagrats 8 månader på ståltank och genomgått malolaktisk jäsning.
Servera till rätter av rött kött, gärna grillat eller vilt. Även gott att servera till en ostbricka fylld av smakrika. lagrade ostar. Serveringstemperatur: 14-16° C.
Om producenten
Georges Duboeuf Lieux-Dits är viner från enskilda vingårdslägen som produceras i en mycket begränsad volym. Producenten har haft en avgörande roll i att sätta Beaujolais på världskartan, inte minst under den tid då Beaujolais Nouveau lanserades. Genom åren har Georges byggt upp ett nätverk av odlare och därmed skapat en plattform för att lyfta fram flera delar av regionens unika uttryck. Idag är de en tongivande producent i det moderna Beaujolais, en region som genomgått en påtaglig kvalitetsresa och hyllas internationellt för sina karaktäristiska viner. Familjens arv drivs nu vidare av nästa generation, som fortsätter att utveckla viner med samma fokus på ursprung och elegans. Genom sin mångsidiga portfölj – från fruktiga och tillgängliga Beaujolais Nouveau till uttrycksfulla och strukturerade viner från utvalda Crus – fångar de hela regionens själ och historia.
Hållbarhet
I vingårdarna arbetar familjen Georges Duboeuf och deras kontrakterade odlare med respekt för naturen och varje växtplats. Hållbarhet står i fokus genom omsorgsfullt jordbruk, bevarande av biologisk mångfald och långsiktiga samarbeten med lokala odlare. Resultatet är viner som speglar Beaujolais varierade klimat och jordmåner – levande, uttrycksfulla och med tydligt uttryck från växtplatsen.
Klar granatröd färg. Vinet har intensiva och generösa fruktiga toner, subtil mineralitet och inslag färska örter som peppar och mynta. Tanninerna är mjuka och vinet har en frisk, fruktig eftersmak.
Vinerna som produceras med druvor från den branta sluttningen med rosafärgad granitjord är kända för sin generösa fruktighet med en touch av mineralitet. Vingården är belägen på 340 m i öst, sydöstligt läge under kapellet "La Chapelle de La Madone" som byggdes 1866 till Madonna jungfru Maria. Statyn av Madonnan vakar över vingårdarna som ett slags skyddshelgon mot vinbladssjukdomar. La Madone är en sk Lieu-Dit som identifierats med speciella förutsättningar och kallas i folkmun "Queen of the Crus". Vinet har lagrats 8 månader på ståltank och genomgått malolaktisk jäsning.
Servera till rätter av rött kött, gärna grillat eller vilt. Även gott att servera till en ostbricka fylld av smakrika. lagrade ostar. Serveringstemperatur: 14-16° C.
Server Render
Om producenten
Georges Duboeuf Lieux-Dits är viner från enskilda vingårdslägen som produceras i en mycket begränsad volym. Producenten har haft en avgörande roll i att sätta Beaujolais på världskartan, inte minst under den tid då Beaujolais Nouveau lanserades. Genom åren har Georges byggt upp ett nätverk av odlare och därmed skapat en plattform för att lyfta fram flera delar av regionens unika uttryck. Idag är de en tongivande producent i det moderna Beaujolais, en region som genomgått en påtaglig kvalitetsresa och hyllas internationellt för sina karaktäristiska viner. Familjens arv drivs nu vidare av nästa generation, som fortsätter att utveckla viner med samma fokus på ursprung och elegans. Genom sin mångsidiga portfölj – från fruktiga och tillgängliga Beaujolais Nouveau till uttrycksfulla och strukturerade viner från utvalda Crus – fångar de hela regionens själ och historia.
Hållbarhet
I vingårdarna arbetar familjen Georges Duboeuf och deras kontrakterade odlare med respekt för naturen och varje växtplats. Hållbarhet står i fokus genom omsorgsfullt jordbruk, bevarande av biologisk mångfald och långsiktiga samarbeten med lokala odlare. Resultatet är viner som speglar Beaujolais varierade klimat och jordmåner – levande, uttrycksfulla och med tydligt uttryck från växtplatsen.