Mörk och djup granatröd färg. Vinet bjuder på generös fruktighet av svarta vinbär och mörka körsbär. Fyllig och koncentrerad stil med fin fräschör och tanniner som är väl integrerade. Kryddig och finstämd eftersmak.
Côte de Py är en vulkanisk kulle, i hjärtat av Morgon som är områdets största Cru. Kullen sticker ut i landskapet med sluttningar i nordöst och sydöst-läge. Côte dy Py är en sk Lieu-Dit som identifierats med speciella förutsättningar. Jordmånen i vingårdarna består av sand och blåstenar på lerjord. Vinet har lagrats 10 månader i cement- och ståltankar och har genomgått malolaktisk jäsning. Côte de Py kännetecknas av charmen från Bourgogne och fruktigheten från Gamay. Vinet kan lagras.
Servera till en klassisk Boeuf Bourguignon, rätter med vilt eller en ostbricka.
Serveringstemperatur: 16° C.
Om producenten
Georges Duboeuf Lieux-Dits är viner från enskilda vingårdslägen som produceras i en mycket begränsad volym. Producenten har haft en avgörande roll i att sätta Beaujolais på världskartan, inte minst under den tid då Beaujolais Nouveau lanserades. Genom åren har Georges byggt upp ett nätverk av odlare och därmed skapat en plattform för att lyfta fram flera delar av regionens unika uttryck. Idag är de en tongivande producent i det moderna Beaujolais, en region som genomgått en påtaglig kvalitetsresa och hyllas internationellt för sina karaktäristiska viner. Familjens arv drivs nu vidare av nästa generation, som fortsätter att utveckla viner med samma fokus på ursprung och elegans. Genom sin mångsidiga portfölj – från fruktiga och tillgängliga Beaujolais Nouveau till uttrycksfulla och strukturerade viner från utvalda Crus – fångar de hela regionens själ och historia.
Hållbarhet
I vingårdarna arbetar familjen Georges Duboeuf och deras kontrakterade odlare med respekt för naturen och varje växtplats. Hållbarhet står i fokus genom omsorgsfullt jordbruk, bevarande av biologisk mångfald och långsiktiga samarbeten med lokala odlare. Resultatet är viner som speglar Beaujolais varierade klimat och jordmåner – levande, uttrycksfulla och med tydligt uttryck från växtplatsen.
Mörk och djup granatröd färg. Vinet bjuder på generös fruktighet av svarta vinbär och mörka körsbär. Fyllig och koncentrerad stil med fin fräschör och tanniner som är väl integrerade. Kryddig och finstämd eftersmak.
Côte de Py är en vulkanisk kulle, i hjärtat av Morgon som är områdets största Cru. Kullen sticker ut i landskapet med sluttningar i nordöst och sydöst-läge. Côte dy Py är en sk Lieu-Dit som identifierats med speciella förutsättningar. Jordmånen i vingårdarna består av sand och blåstenar på lerjord. Vinet har lagrats 10 månader i cement- och ståltankar och har genomgått malolaktisk jäsning. Côte de Py kännetecknas av charmen från Bourgogne och fruktigheten från Gamay. Vinet kan lagras.
Servera till en klassisk Boeuf Bourguignon, rätter med vilt eller en ostbricka.
Serveringstemperatur: 16° C.
Server Render
Om producenten
Georges Duboeuf Lieux-Dits är viner från enskilda vingårdslägen som produceras i en mycket begränsad volym. Producenten har haft en avgörande roll i att sätta Beaujolais på världskartan, inte minst under den tid då Beaujolais Nouveau lanserades. Genom åren har Georges byggt upp ett nätverk av odlare och därmed skapat en plattform för att lyfta fram flera delar av regionens unika uttryck. Idag är de en tongivande producent i det moderna Beaujolais, en region som genomgått en påtaglig kvalitetsresa och hyllas internationellt för sina karaktäristiska viner. Familjens arv drivs nu vidare av nästa generation, som fortsätter att utveckla viner med samma fokus på ursprung och elegans. Genom sin mångsidiga portfölj – från fruktiga och tillgängliga Beaujolais Nouveau till uttrycksfulla och strukturerade viner från utvalda Crus – fångar de hela regionens själ och historia.
Hållbarhet
I vingårdarna arbetar familjen Georges Duboeuf och deras kontrakterade odlare med respekt för naturen och varje växtplats. Hållbarhet står i fokus genom omsorgsfullt jordbruk, bevarande av biologisk mångfald och långsiktiga samarbeten med lokala odlare. Resultatet är viner som speglar Beaujolais varierade klimat och jordmåner – levande, uttrycksfulla och med tydligt uttryck från växtplatsen.