Elegant, silkeslent och friskt med toner av svarta vinbär, exotisk frukt och ananas samt en subtil mineralitet. Balanserad ton av ekfat och en fin längd med stor fräschör.
Årgång 2022 är den femte årgången av Clos du Temple och den andra att vinifieras i den unika källaren som är resultatet av samarbetet mellan arkitekten François Fontès och Gérard Bertrand. Druvorna kommer från vingården Clos de Temple där skiffer vilar på kalksten, vilket ger vinet både kraft och mineralitet. Druvorna skördas för hand tidigt på morgonen och alla druvor placeras i 10 kg lådor, som tillbringar en natt i kylförvaring innan de pressas dagen därpå. Detta för att bevara den aromatiska renhet och fräschören i druvorna. Vingården ligger i hjärtat av vingården vilket gör transporttiden till ett minimum. Innan alkoholjäsningen sker en 24-timmars maceration vid en kontrollerad temperatur på 8 -10°C utan tillsats av svavel. Druvmusten får varje del av vingården jäser och lagras separat på nya fat utvalda efter träursprung, i 6 månader på fin jästfällning under omrörning. Den exakta blenden av de olika druvorna görs på en "fruit-day" enligt den biodynamiska kalendern.
Servera detta eleganta rosévin som aperitif till lättsaltade tilltugg och njut!
Elegant, silkeslent och friskt med toner av svarta vinbär, exotisk frukt och ananas samt en subtil mineralitet. Balanserad ton av ekfat och en fin längd med stor fräschör.
Årgång 2022 är den femte årgången av Clos du Temple och den andra att vinifieras i den unika källaren som är resultatet av samarbetet mellan arkitekten François Fontès och Gérard Bertrand. Druvorna kommer från vingården Clos de Temple där skiffer vilar på kalksten, vilket ger vinet både kraft och mineralitet. Druvorna skördas för hand tidigt på morgonen och alla druvor placeras i 10 kg lådor, som tillbringar en natt i kylförvaring innan de pressas dagen därpå. Detta för att bevara den aromatiska renhet och fräschören i druvorna. Vingården ligger i hjärtat av vingården vilket gör transporttiden till ett minimum. Innan alkoholjäsningen sker en 24-timmars maceration vid en kontrollerad temperatur på 8 -10°C utan tillsats av svavel. Druvmusten får varje del av vingården jäser och lagras separat på nya fat utvalda efter träursprung, i 6 månader på fin jästfällning under omrörning. Den exakta blenden av de olika druvorna görs på en "fruit-day" enligt den biodynamiska kalendern.
Servera detta eleganta rosévin som aperitif till lättsaltade tilltugg och njut!
Server Render