Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Sancerre Grande Réserve
269 Sek
Våra viner / Vitt vin / Sancerre Grande Réserve

Sancerre Grande Réserve

France
Vitt vin från Frankrike, Loire, Sancerre • 750 ml • Art.nr. X5478042301 • Alkoholhalt 12.5%
269 SekInk. moms
Passar till
Vegetariskt
Sällskapsvin
Skaldjur
DruvorSauvignon Blanc
RegionLoire, Sancerre
Årgång2024
SortimentRestaurang
Producent
Henri Bourgeois
Art.nr.
X5478042301
Druvor
Sauvignon Blanc
Land
Frankrike
Region
Loire, Sancerre
Årgång
2024
Alkoholhalt
12.5%
Karaktär

Generös och elegant med klar gyllene färg och gröna reflexer. I doften finns grapefrukt, ananas, vita blommor och en aning buxbom, med subtila rökiga toner från terroiren. Smaken är frisk, med tät frukt, fin kropp och ett långt, mineraldrivet avslut som speglar jordarna i Chavignol.

Om vinet

Druvorna till Henri Bourgeois Sancerre Blanc Grande Réserve handskördas från högt belägna vingårdar mellan Chavignol och Sancerre, planterade på en terroir av 65% lera och 35% kalksten. Lera ger rondör och djup, medan kalkstenen bidrar med ryggrad, frisk syra och tydlig mineralitet.

Vinet pressas varsamt direkt efter skörd för att bevara druvans aromer. Musten klaras naturligt vid låg temperatur innan jäsning i rostfria ståltankar vid 16–19°C. Därefter får vinet vila 5–6 månader på sin fina jästfällning, vilket ger textur, balans och lager av komplexitet. Ekologiskt certifierat.

Passar till

Servera till skaldjur och fisk, särskilt grillad havsabborre, sjötunga eller ceviche samt lätta kötträtter som kyckling, kalv eller rätter med citrustoner. Även säsongens gröna rätter som sparris, primörer, getost och sallader passar mycket bra.
Serveringstemperatur: 10–12°C. Lagringspotential 3–5 år.

Henri Bourgeois

Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.

Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.

Karaktär

Generös och elegant med klar gyllene färg och gröna reflexer. I doften finns grapefrukt, ananas, vita blommor och en aning buxbom, med subtila rökiga toner från terroiren. Smaken är frisk, med tät frukt, fin kropp och ett långt, mineraldrivet avslut som speglar jordarna i Chavignol.

Om vinet

Druvorna till Henri Bourgeois Sancerre Blanc Grande Réserve handskördas från högt belägna vingårdar mellan Chavignol och Sancerre, planterade på en terroir av 65% lera och 35% kalksten. Lera ger rondör och djup, medan kalkstenen bidrar med ryggrad, frisk syra och tydlig mineralitet.

Vinet pressas varsamt direkt efter skörd för att bevara druvans aromer. Musten klaras naturligt vid låg temperatur innan jäsning i rostfria ståltankar vid 16–19°C. Därefter får vinet vila 5–6 månader på sin fina jästfällning, vilket ger textur, balans och lager av komplexitet. Ekologiskt certifierat.

Passar till

Servera till skaldjur och fisk, särskilt grillad havsabborre, sjötunga eller ceviche samt lätta kötträtter som kyckling, kalv eller rätter med citrustoner. Även säsongens gröna rätter som sparris, primörer, getost och sallader passar mycket bra.
Serveringstemperatur: 10–12°C. Lagringspotential 3–5 år.

Vegetariskt
Sällskapsvin
Skaldjur
Ost
Fisk
Fågel

Server Render

Henri Bourgeois

Vinodlingar i Sancerre och Pouilly Fumé i 10 generationer

Henri Bourgeois

Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.

Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.