Ett mycket elegant vin med diskret doft av citrus och mineral. Stram och nyanserad smak av citrus och mineral. Lång eftersmak med hög syra.
Druvorna kommer ,från i genomsnitt mer än 25 år gamla vinstockar i kimmeridgelera, skördas vid optimal mognad och jäses därefter vid låg temperatur i rostfria stål-tankar. Chablis får vila i ca 8 månader på sin jästfällning innan buteljering. Vinet får sedan utvecklas fram till sen vår året efter skörd då det buteljeras.
Servera till eleganta fiskrätter av vit fisk, ostron eller skaldjur.
Serveringstemperatur 8-10° C.
Om producenten
Egendomen grundades redan 1850 och leds idag av den femte generationen i familjen med Jean-Loup Michel och hans brorson Guillaume Gicqueau-Michel. Deras 25 hektar vinodlingar ligger i hjärtat av Chablis och är fördelade på tre Grands Crus, fyra Premiers Crus Chablis villages samt lite Petit Chablis. Jordmånen är mycket rik på kalk och krita. Avkastningen hålls låg och Jean-Loup hör till de vinodlare som vinifierar helt utan ek. Man arbetar också utifrån att påverka så lite som möjligt på miljön. Druvorna kommer från i genomsnitt mer än 25 år gamla vinstockar i kimmeridgelera, skördas vid optimal mognad och jäser därefter vid låg temperatur i rostfria stål-tankar.
Ett mycket elegant vin med diskret doft av citrus och mineral. Stram och nyanserad smak av citrus och mineral. Lång eftersmak med hög syra.
Druvorna kommer ,från i genomsnitt mer än 25 år gamla vinstockar i kimmeridgelera, skördas vid optimal mognad och jäses därefter vid låg temperatur i rostfria stål-tankar. Chablis får vila i ca 8 månader på sin jästfällning innan buteljering. Vinet får sedan utvecklas fram till sen vår året efter skörd då det buteljeras.
Servera till eleganta fiskrätter av vit fisk, ostron eller skaldjur.
Serveringstemperatur 8-10° C.
Server Render
Om producenten
Egendomen grundades redan 1850 och leds idag av den femte generationen i familjen med Jean-Loup Michel och hans brorson Guillaume Gicqueau-Michel. Deras 25 hektar vinodlingar ligger i hjärtat av Chablis och är fördelade på tre Grands Crus, fyra Premiers Crus Chablis villages samt lite Petit Chablis. Jordmånen är mycket rik på kalk och krita. Avkastningen hålls låg och Jean-Loup hör till de vinodlare som vinifierar helt utan ek. Man arbetar också utifrån att påverka så lite som möjligt på miljön. Druvorna kommer från i genomsnitt mer än 25 år gamla vinstockar i kimmeridgelera, skördas vid optimal mognad och jäser därefter vid låg temperatur i rostfria stål-tankar.