Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Pian delle Vigne Brunello di Montalcino
539 Sek
Våra viner / Rött vin / Pian delle Vigne Brunello di Montalcino
“Brunello di Montalcino från Italiens ledande vinfamilj”

Pian delle Vigne Brunello di Montalcino

Italy
Rött vin från Italien, Toscana • 750 ml • Art.nr. 7330501 • Alkoholhalt 14% • Sockerhalt 0,7 g/l
539 SekInk. moms
Passar till
Lamm
Nöt
Grillat
DruvorSangiovese
RegionToscana
Årgång2015
SortimentBeställningssortiment
Producent
Marchesi Antinori
Art.nr.
7330501
Druvor
Sangiovese
Land
Italien
Region
Toscana
Årgång
2015
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
0,7 g/l
Karaktär

Röd frukt och violer i samspel med torkade blommor, kakao, spritinlagda körsbär, oregano och mejram. Elegant, fyllig smak med mjuka tanniner.

Om vinet

Druvorna skördas för hand i september och oktober. Efter avstjälkning och en mjuk pressning, jäste vinet på ståltank. Vinet hade skalkontakt i 15 dagar under en temperatur på 28°C. Därefter har vinet legat på stora ekfat som rymmer 300 –800 liter i minst två år, följt av ytterligare minst två år på flaska.

Passar till

Servera till eleganta rätter, gärna på lamm med italienska örter.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

“Brunello di Montalcino från Italiens ledande vinfamilj”
Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.

Karaktär

Röd frukt och violer i samspel med torkade blommor, kakao, spritinlagda körsbär, oregano och mejram. Elegant, fyllig smak med mjuka tanniner.

Om vinet

Druvorna skördas för hand i september och oktober. Efter avstjälkning och en mjuk pressning, jäste vinet på ståltank. Vinet hade skalkontakt i 15 dagar under en temperatur på 28°C. Därefter har vinet legat på stora ekfat som rymmer 300 –800 liter i minst två år, följt av ytterligare minst två år på flaska.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Servera till eleganta rätter, gärna på lamm med italienska örter.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

Lamm
Nöt
Grillat
Vilt
Vegetariskt

Server Render

Marchesi Antinori

Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj

Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.