Röd frukt och violer i samspel med torkade blommor, kakao, spritinlagda körsbär, oregano och mejram. Elegant, fyllig smak med mjuka tanniner.
Druvorna skördas för hand i september och oktober. Efter avstjälkning och en mjuk pressning, jäste vinet på ståltank. Vinet hade skalkontakt i 15 dagar under en temperatur på 28°C. Därefter har vinet legat på stora ekfat som rymmer 300 –800 liter i minst två år, följt av ytterligare minst två år på flaska.
Servera till eleganta rätter, gärna på lamm med italienska örter.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Röd frukt och violer i samspel med torkade blommor, kakao, spritinlagda körsbär, oregano och mejram. Elegant, fyllig smak med mjuka tanniner.
Druvorna skördas för hand i september och oktober. Efter avstjälkning och en mjuk pressning, jäste vinet på ståltank. Vinet hade skalkontakt i 15 dagar under en temperatur på 28°C. Därefter har vinet legat på stora ekfat som rymmer 300 –800 liter i minst två år, följt av ytterligare minst två år på flaska.
Servera till eleganta rätter, gärna på lamm med italienska örter.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.