Fyllig och rund med frisk syra. Smaker av mogen stenfrukt, citruszest och en fin avslutning med lätt mineralitet.
Från den biodynamiskt odlade vingården Cairanne i södra Rhônedalen som sedan 2020 ägs av Château Mont-Redon. Vinet är en blandning av Roussanne, Grenache Blanc, Clairette och Marsanne. Jordmånen i vingårdarna är mycket varierande och består av lera och kalkstensjordar vilket bidrar till vinets fräschör och mineralitet. Druvorna skördas för hand och sorteras noggrant. Vinet pressas och får sedan vila kallt i 24 timmar innan jäsningen som sker i cementtankar, ekfat och cementegg. Vinet får sedan vila på jästfällningen i flaska en tid.
Servera till grillad eller ugnsbakad fisk, krämiga kycklingrätter eller grillade grönsaker, risotto med sparris eller en sallad med getost.
Fyllig och rund med frisk syra. Smaker av mogen stenfrukt, citruszest och en fin avslutning med lätt mineralitet.
Från den biodynamiskt odlade vingården Cairanne i södra Rhônedalen som sedan 2020 ägs av Château Mont-Redon. Vinet är en blandning av Roussanne, Grenache Blanc, Clairette och Marsanne. Jordmånen i vingårdarna är mycket varierande och består av lera och kalkstensjordar vilket bidrar till vinets fräschör och mineralitet. Druvorna skördas för hand och sorteras noggrant. Vinet pressas och får sedan vila kallt i 24 timmar innan jäsningen som sker i cementtankar, ekfat och cementegg. Vinet får sedan vila på jästfällningen i flaska en tid.
Servera till grillad eller ugnsbakad fisk, krämiga kycklingrätter eller grillade grönsaker, risotto med sparris eller en sallad med getost.
Server Render