Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du slutför din beställning till närmaste butik eller för hemleverans.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
champagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Sancerre Jadis
419 Sek
Shoppen / Vitt vin / Sancerre Jadis
“Helt enkelt så bra en Sancerre kan bli!”

Sancerre Jadis

Vitt vin från Frankrike, Loire • 750 ml • Art.nr. 7416201 • Alkoholhalt 13.5% • Sockerhalt 0,66 g/l
419 SekInk. moms
Passar till
Fläsk
Fågel
Fisk
DruvorSauvignon Blanc
RegionLoire
Årgång2016
SortimentBeställningssortiment
Pris
419 SekInk. moms
Producent
Henri Bourgeois
Art.nr.
7416201
Druvor
Sauvignon Blanc
Land
Frankrike
Region
Loire
Årgång
2016
Alkoholhalt
13.5%
Sockerhalt
0,66 g/l
Sortiment
Beställningssortiment
Karaktär

Härligt uttrycksfull och komplex doft av exotiska frukter som grön mango, krusbär, citrus, honung och en hint av mint. Koncentrerad och kraftig smak, rund och fruktig med inslag av mineral och tropisk fruktighet. Välbalanserad, fullmatad och med en underbart lång eftersmak. Så bra en Sancerre kan bli!

Om vinet

Till detta vin används bara de mognaste druvorna från vinrankor med lågt skördeutag, handplockas i vingården Le Mont Damné, där jordmånen besår av musselskal-fossil och lera. Druvorna pressas varsamt och får filtreras naturligt under två dagar. Det jäses sedan i ekfat. Vinet får sedan mogna på sin jästfällning och buteljeras i takt med månkalendern, alltid efter påsk, enligt den biodynamiska kalendern.

Passar till

Fisk och ljust kött med en blandning av salta och söta tillbehör. Till exempel ugnsbakad fast vit fisk med smält smör. Majskyckling med rosmarin och honung. Getost med honung. Serveras vid 10-12°.

“Helt enkelt så bra en Sancerre kan bli!”
Henri Bourgeois

Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.

Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.

Karaktär

Härligt uttrycksfull och komplex doft av exotiska frukter som grön mango, krusbär, citrus, honung och en hint av mint. Koncentrerad och kraftig smak, rund och fruktig med inslag av mineral och tropisk fruktighet. Välbalanserad, fullmatad och med en underbart lång eftersmak. Så bra en Sancerre kan bli!

Om vinet

Till detta vin används bara de mognaste druvorna från vinrankor med lågt skördeutag, handplockas i vingården Le Mont Damné, där jordmånen besår av musselskal-fossil och lera. Druvorna pressas varsamt och får filtreras naturligt under två dagar. Det jäses sedan i ekfat. Vinet får sedan mogna på sin jästfällning och buteljeras i takt med månkalendern, alltid efter påsk, enligt den biodynamiska kalendern.

Fyllighet
Syra
Fruktsötma
Se filmen - Så går det till när du handlar vin hos oss
Upptäck viner & spara dina favoriter som du beställer på Systembolaget.

Passar till

Fisk och ljust kött med en blandning av salta och söta tillbehör. Till exempel ugnsbakad fast vit fisk med smält smör. Majskyckling med rosmarin och honung. Getost med honung. Serveras vid 10-12°.

Fläsk
Fågel
Fisk
Skaldjur
Sällskapsvin
Vegetariskt

Server Render

Henri Bourgeois

Vinodlingar i Sancerre och Pouilly Fumé i 10 generationer

Henri Bourgeois

Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.

Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.