Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du slutför din beställning till närmaste butik eller för hemleverans.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Populära sökningar
rosévinchampagneBlack StallionRiesling
Populära produkter
Sancerre Jadis
419 Sek
Shoppen / Vitt vin / Sancerre Jadis
“Så bra en Sancerre kan bli!”

Sancerre Jadis

Vitt vin från Frankrike, Loire • 750 ml • Art.nr. 7416201 • Alkoholhalt 13.5% • Sockerhalt 0,66 g/l
419 SekInk. moms
DruvorSauvignon Blanc
RegionLoire
Årgång2016
SortimentBeställningssortiment
Producent
Henri Bourgeois
Art.nr.
7416201
Druvor
Sauvignon Blanc
Land
Frankrike
Region
Loire
Årgång
2016
Alkoholhalt
13.5%
Sockerhalt
0,66 g/l
Sortiment
Beställningssortiment
Karaktär

Härligt uttrycksfull och komplex doft av exotiska frukter som grön mango, krusbär, citrus, honung och en hint av mint. Koncentrerad och kraftig smak, rund och fruktig med inslag av mineral och tropisk fruktighet. Välbalanserad, fullmatad och med en underbart lång eftersmak. Så bra en Sancerre kan bli!

Om vinet

Till detta vin används bara de mognaste druvorna från vinrankor med lågt skördeutag, handplockas i vingården Le Mont Damné, där jordmånen besår av musselskal-fossil och lera. Druvorna pressas varsamt och får filtreras naturligt under två dagar. Det jäses sedan i ekfat. Vinet får sedan mogna på sin jästfällning och buteljeras i takt med månkalendern, alltid efter påsk, enligt den biodynamiska kalendern.

Passar till

Fisk och ljust kött med en blandning av salta och söta tillbehör. Till exempel ugnsbakad fast vit fisk med smält smör. Majskyckling med rosmarin och honung. Getost med honung. Serveras vid 10-12°.

“Så bra en Sancerre kan bli!”
Henri Bourgeois

Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.

Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.

Karaktär

Härligt uttrycksfull och komplex doft av exotiska frukter som grön mango, krusbär, citrus, honung och en hint av mint. Koncentrerad och kraftig smak, rund och fruktig med inslag av mineral och tropisk fruktighet. Välbalanserad, fullmatad och med en underbart lång eftersmak. Så bra en Sancerre kan bli!

Om vinet

Till detta vin används bara de mognaste druvorna från vinrankor med lågt skördeutag, handplockas i vingården Le Mont Damné, där jordmånen besår av musselskal-fossil och lera. Druvorna pressas varsamt och får filtreras naturligt under två dagar. Det jäses sedan i ekfat. Vinet får sedan mogna på sin jästfällning och buteljeras i takt med månkalendern, alltid efter påsk, enligt den biodynamiska kalendern.

Fyllighet
Syra
Fruktsötma

Passar till

Fisk och ljust kött med en blandning av salta och söta tillbehör. Till exempel ugnsbakad fast vit fisk med smält smör. Majskyckling med rosmarin och honung. Getost med honung. Serveras vid 10-12°.

Server Render

Henri Bourgeois

Vinodlingar i Sancerre och Fuilly Fumé i 10 generationer

Henri Bourgeois

Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.

Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.