Intensiva toner av mogna röda frukter som plommon och körsbär, med inslag av svartpeppar och tobak. Man kan även ana choklad, körsbärslikör och kryddiga toner. Smaken är frisk, ren, elegant och sammetslen, framträdande tanniner och en härligt saftig eftersmak. "Malbec without makeup".
Zuccardi Malbec Serie A lyfter fram rikedom och mångfald hos Argentinas olika mikroklimat och jordmåner. Serie A kommer från "Serie Argentina" och här med landets vanligaste druva Malbec. Druvorna kommer från vingårdar i de bästa regionerna och från utvalda vingårdar längs Anderna. Druvorna avstjälkades och krossades försiktigt i vineriet. Musten genomgår kall maceration i 5-7 dagar innan den klassiska jäsningsprocessen med naturliga jäststammar inleddes. Jäsningen sker vid en temperatur mellan 25-27 °C. Vinet macererades i 20 dagar med regelbundna överpumpningar. Därefter har en del av vinet lagrades på franska ekfat.
Servera till "Grillfest med twist" som en grillad flankstek med rostad svampsalsa & örtig sallad eller en karamelliserad portobellosvamp med rosmarin & getostkräm.
Serveringstemperatur 16-18° C
Om producenten
Zuccardi Valle de Uco och Bodegas Santa Julia samlar tre generationer av en familj, förenade genom passionen för att odla druvor och producera viner som uttrycker terroirens unika identitet.
Vingårdarna är planterade i en bergöken på hög höjd, bland alluviala jordar med stora stenar och rika på kalciumkarbonat. Varje vingård har en unik identitet, relaterad till dess jordmån, klimat, landskap och historia. Utmaningen är att tolka mångfalden på varje plats för att uttrycka identiteten i vinet.
Intensiva toner av mogna röda frukter som plommon och körsbär, med inslag av svartpeppar och tobak. Man kan även ana choklad, körsbärslikör och kryddiga toner. Smaken är frisk, ren, elegant och sammetslen, framträdande tanniner och en härligt saftig eftersmak. "Malbec without makeup".
Zuccardi Malbec Serie A lyfter fram rikedom och mångfald hos Argentinas olika mikroklimat och jordmåner. Serie A kommer från "Serie Argentina" och här med landets vanligaste druva Malbec. Druvorna kommer från vingårdar i de bästa regionerna och från utvalda vingårdar längs Anderna. Druvorna avstjälkades och krossades försiktigt i vineriet. Musten genomgår kall maceration i 5-7 dagar innan den klassiska jäsningsprocessen med naturliga jäststammar inleddes. Jäsningen sker vid en temperatur mellan 25-27 °C. Vinet macererades i 20 dagar med regelbundna överpumpningar. Därefter har en del av vinet lagrades på franska ekfat.
Servera till "Grillfest med twist" som en grillad flankstek med rostad svampsalsa & örtig sallad eller en karamelliserad portobellosvamp med rosmarin & getostkräm.
Serveringstemperatur 16-18° C
Server Render
Om producenten
Zuccardi Valle de Uco och Bodegas Santa Julia samlar tre generationer av en familj, förenade genom passionen för att odla druvor och producera viner som uttrycker terroirens unika identitet.
Vingårdarna är planterade i en bergöken på hög höjd, bland alluviala jordar med stora stenar och rika på kalciumkarbonat. Varje vingård har en unik identitet, relaterad till dess jordmån, klimat, landskap och historia. Utmaningen är att tolka mångfalden på varje plats för att uttrycka identiteten i vinet.